Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chcel od kamaráta späť peniaze, dostal 24 rán nožom!
Zdielať na

Chcel od kamaráta späť peniaze, dostal 24 rán nožom!

Mladý Prešovčan pýtal od kamaráta späť svoje peniaze, miesto toho utŕžil 24 rán kuchynským nožom a jeho telo skončilo zakopané v lese. Po vyše roku sa jeho údajný vrah priznal a chce dohodu o vine a treste.

Ešte pred mesiacom Matúš tvrdil, že celá obžaloba je nezmysel a z jeho strany vôbec nešlo o úkladnú vraždu. Pred kamarátom sa nožom vraj len bránil, keď sa pochytili pre peniaze. 

Chce dohodu o vine a treste  

Potom ale zásadne zmenil názor. Ešte pred začatím pojednávania prokurátorovi povedal, že sa chce dohodnúť. "Obžalovaný vyhlásil, že sa priznáva. Sú teda splnené zákonné podmienky na konanie o dohode o vine a treste," povedal prokurátor.

Aké boli jeho pohnútky nechcel prezradiť a rovnako mlčala aj jeho obhajkyňa. Faktom ale je, že ak sa s prokurátorom dohodnú a súd nebude mať námietky, trest mu môžu skrátiť o tretinu. Za úkladnú vraždu kamaráta mu inak hrozí až 25 rokov väzenia. 

Z karty mu vybral 1000 eur

Matúš podľa obžaloby ukradol kamarátovi Lukášovi platobnú kartu a vybral si z nej tisíc eur. Keď to mladík zistil, výber v banke reklamoval a svoje peniaze chcel späť. Práve to ho stálo život. Čepeľ kuchynského noža zasiahla jeho hrudník, hlavu aj ruky spolu 24-krát. Dobodané telo polícia našla až o dva týždne neskôr zakopané v lese pri Šarišských Lužiankach.  

Rybany_streľba_policajt so psom_policajné auto

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy