Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zničená lekáreň aj auto. Policajti rozbili podpaľačský gang!
Zdielať na

Zničená lekáreň aj auto. Policajti rozbili podpaľačský gang!

Polícia rozbila skupinu podpaľačov a v Trenčíne zadržala aj šéfa gangu. Na svedomí majú podľa polície vypálenú lekáreň v Rožňave, podpálené auto v Trenčíne, aj zhorené sídlo istej firmy v Modre.

Centrálu spoločnosti dal Trenčan Ladislav M. vypáliť v máji v roku 2009. Sídlom firmy bola v tomto prípade chata. "Zorganizoval skupinu osôb, aby sídlo spoločnosti pre výstrahu zapálili," povedal hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka. V noci podpaľači obliali prineseným benzínom chatu a zapálili ju.



O pár dní v Trenčíne zničili rovnakým spôsobom auto a to za odmenu 400 eur. Do tretice v septembri 2009 vypálili lekáreň v Rožňave.  Škoda bola 55-tisíc eur. "Objednávateľ a organizátor Ladislav M. v súčasnosti čaká v cele policajného zaistenia na rozhodnutie súdu o jeho vyšetrovacej väzbe," dodal Slivka.

Osem rokov basy

Podpaľačskému gangu však klepli policajti po prstoch. Vyšetrovateľ obvinil organizátora a troch členov skupiny z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Podpaľačom hrozí za úmyselné výpalníctvo 3-8 rokov za mrežami.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy