Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bitka v Maduniciach s tragickým koncom! Andrej (†63) neprežil
Zdielať na

Bitka v Maduniciach s tragickým koncom! Andrej (†63) neprežil

Viac ako dva týždne sa v nemocnici trápil dobitý 63-ročný Andrej z Maduníc. Po tamojších Cibuľových slávnostiach ho surovo zmlátila partia rómskych mladíkov. Dobitý muž v pondelok podvečer zomrel. Polícia pokračuje vo vyšetrovaní a tento prípad už prekvalifikovala.

Surová bitka skončila najhoršie, ako len mohla. 63-ročný dôchodca Andrej Polák rozľahlým zraneniam napokon podľahol. Keďže ide o obeť surovej bitky, polícia už prípad z pôvodného ublíženia na zdraví prekvalifikovala na zločin zabitia.

"V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov," informoval hovorca trnavskej polície Michal Hanus.

Doteraz nie je známy motív konania oboch rómskych mladíkov, ktorí dôchodcovi spôsobili neuveriteľné zranenia. Andrejovi dokaličili hlavu, dolámali očné oblúky, praskli lebku a pomliaždili mozog. Po útoku okamžite upadol do kómy a ani lekári mu nedávali veľkú šancu na prežitie. Muži však vo svojich výpovediach uviedli, že ich Andrej provokoval...

Situácia v Maduniciach je po tomto útoku napätá. Hovorí sa tu o otvorenom rasizme, dokonca sa tu objavili členovia Slovenskej pospolitosti, ktorí zorganizovali pochod a obyvateľom ponúkli svoju pomoc.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy