Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Podvodníci lákali ľudí na investície. Seniorka prišla o viac ako desaťtisíc eur
Zdielať na

Podvodníci lákali ľudí na investície. Seniorka prišla o viac ako desaťtisíc eur

SNINA / Chceli investovať, no namiesto zárobku o peniaze prišli. A vôbec nie o malé. Seniorka zo Sniny si myslela, že zarobí na investícii do energetických služieb - a je ľahšia o jedenásť tisíc. O tisícky eur podvodníci pripravili aj 22-ročnú ženu. Pred spravodlivosťou zatiaľ úspešne unikajú. Viac o ich podvode zisťovala redaktorka TV JOJ Jana Tóthová.

​Seniorka naletela na reklamu na internete

Podvodníkom naletela 65-ročná žena zo Sniny. Naletela na reklamu na internete a rozhodla sa investovať do spoločnosti, ktorá poskytuje energetické služby. Poslala vstupnú investičnú platbu vo výške 250 eur. Vyplnila formulár, kde uviedla všetky požadované osobné údaje, vrátane rodného čísla. "Pani prostredníctvom aplikácie umožnila prístup do svojho zariadenia, boli vykonané viaceré neoprávnené transakcie z jej účtov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Výsledkom bolo, že namiesto zhodnotenia peňazí dovedna prišla o jedenásť tisíc eur. "Nikdy nikomu neposkytujte vzdialený prístup k vášmu počítaču a dôsledne chráňte údaje o platobnej karte a prístupové práva k elektronickému bankovníctvu pred ich zneužitím," upozornila Sylvia Ďatelinková zo Slovenskej bankovej asociácie.

​Podvodom naletela aj mladá žena

Podvodníkom naletela aj ďalšie žena. Páchateľ s ňou komunikoval cez internetovú aplikáciu."Páchateľ od 22-ročnej ženy pod rôznymi zámienkami postupne vylákal finančné prostriedky. Išlo o celkovú sumu viac ako osemtisíc eur," dodala Ligdayová. Páchateľ je zatiaľ neznámy. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy