Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Útok na námestí: Po ostrých slovách nasledovalo trhanie za vlasy a kopance
Zdielať na

Útok na námestí: Po ostrých slovách nasledovalo trhanie za vlasy a kopance

LUČENEC / Nechutný útok na neplnoleté študentky. Počas bieleho dňa ich obťažovala skupinka iných dievčat. Pýtali si cigarety a peniaze - jednu potom chytili za vlasy, stiahli na zem a kopali do nej. Hoci bolo na námestí v Lučenci rušno, dievčatám, žiaľ, nikto nepomohol.

Dve 15-ročné kamarátky vychádzali z nákupného centra na námestie, keď sa im prihovorila partia mladších dievčat. "Bolo ich presne 6. Boli to maloleté Rómky. Začali od nich pýtať cigarety. Odpovedali záporne, že nemajú cigarety, nech im dajú pokoj. Začali od nich ťahať kabelku od tej kamošky. Dcéru jedna chytila za vlasy, strhla ju na zem a tá najmenšia, že kopala do nej," vysvetlil otec napadnutého dievčaťa. 

Desivý útok študentky šokoval a paralyzoval. "Úplne bola vyplašená, vystresovaná. V aute sedela policajnom a plakala, že ona sa bojí vystúpiť z auta," povedal otec. Námestie monitorujú dve otočné kamery. Samotný atak však nezachytili. "Zachytili pohyb podozrivých osôb, ktoré boli neskôr stotožnené na základe kamerového záznamu," informovala hovorkyňa mesta Lučenec Michaela Baboľová. 

Podozrivé útočníčky sa do niekoľkých minút podarilo vypátrať. Šokujúce je, že najmladšia z nich má iba 8 rokov. Najstaršia 14 rokov. Dievčatá vraj neprejavili žiadnu ľútosť. "V tejto veci bolo na polícii prijaté oznámenie a vec objasňujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. "Dakedy existoval rešpekt a úcta a tvrdé zákony, aby poslúchali. Dneska nie je nič a v podstate na nich nič neplatí," reagovala mama napadnutého dievčaťa. 

Rodičov napadnutých dievčat zarazila ešte jedna skutočnosť. K útoku došlo počas bieleho dňa v blízkosti dvoch kaviarní. Na terasách malo v tom čase sedieť viacero návštevníkov. "Nikto, nikto z celého námestia im nepomohol, ani sa ich nezastal," konštatovala mama. Od incidentu prešlo už niekoľko dní, no študentky majú stále strach. "Doteraz má z toho šok a traumu. Nechce ísť po meste sama vôbec. Každý deň musíme chodiť pre ňu do školy," vysvetlila mama. "Hliadkovaciu činnosť vykonávala mestská polícia aj pred týmto incidentom, v súčasnosti sú intervaly ich hliadkovania kratšie a častejšie," uviedla  hovorkyňa mesta Lučenec Michaela Baboľová. Na poriadok dohliadajú aj občianske hliadky, fungujú už aj cyklohliadky, mesto plánuje rozšíriť aj kamerový systém.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy