Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Pátracia akcia po nezvestnom mužovi pokračuje: Dobrovoľníci prehľadávajú Hron
Zdielať na

Pátracia akcia po nezvestnom mužovi pokračuje: Dobrovoľníci prehľadávajú Hron

ZVOLEN / Pátracia akcia na Hrone. Dobrovoľníci na člnoch opäť prehľadávali rieku smerom od Zvolena. Rodina a známi zorganizovali dobrovoľníkov a snažia sa nájsť nezvestného 34-ročného muža. Ten ešte vo štvrtok skočil do vody zo zvolenskej hate.

Muž (34) je nezvestný už 4 dni, rodina po ňom pátra aj na vlastnú päsť. Do Zvolena cez víkend pricestovala rodina nezvestného muža a dali dokopy skupinu dobrovoľníkov, ktorí opäť prehľadávali niekoľko kilometrový úsek rieky. "Išli sme prepátrať hron na 3 člnoch, 15 dobrovoľníkov a DHZ Sučany," uviedol hovorca Pohotovostného pátracieho tímu Bruno Hauer.

Počas prvých dní, rieku prehľadali hasiči aj policajti a použili špeciálny dron s termovíziou. Ani jedna z akcií však nepriniesla žiadne nové informácie. Rodina sa preto pustila do ďalšieho hľadania sama. Nezvestného muža videli naposledy svedkovia vo štvrtok (13.6.) večer ako skočil do Hrona zo zvolenskej hate. Tomuto skratovému konaniu mala predchádzať hádka s priateľkou.

"Hladina rieky je zdvihnutá a rozbúrená, ale snažíme sa prehľadávať všetky kraje, všetky zátišia, kde by sa mohli nachádzať rôzne objekty," dodáva Hauer. "Viem, že sa snažia, že prehľadávajú. Videli sme fotky, ako prehľadávajú okolie Hrona popod kríky. Idú aj stredom. Dúfam, že to už nejako dobre dopadne, že sa nájde," hovorí matka nezvestného.

Dobrovoľníci prešli na člnoch úsek od Zvolena až po Hronskú Dúbravu po malú vodnú elektráreň. Muža sa žiaľ stále nájsť nepodarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy