Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Muž zmizol v Hrone po skoku z mosta: Záchranári pátrajú
Zdielať na

Muž zmizol v Hrone po skoku z mosta: Záchranári pátrajú

ZVOLEN / Pátracia akcia vo Zvolene. Hasiči, dobrovoľníci a policajti prehľadávajú od včerajšieho večera rieku Hron. Využili pri tom aj špeciálny dron s termovíziou. Silný prúd stiahol pod hladinu 34-ročného muža, ktorý tam skočil z mostíka na hati.

Zvolenskí hasiči, mestskí aj štátni policajti či dobrovoľníci. S baterkami kráčali popri brehu a sledovali hladinu rieky. Po dažďoch je v Hrone silný prúd a voda vysoká, keď obyvatelia Zvolena zahliadli muža v Hrone naposledy, rieka ho unášala rýchlo preč.

"Príslušníci hasičského a záchranného zboru boli privolaní k topiacej sa osobe na Hrone. Po príchode na miesto udalosti sme prehľadali najbližšie okolie. Po silných dažďoch bola hladina vody vysoká a bol aj silný prúd," uviedol hovorca HaZZ Miroslav Stehlik. 

Svedkovia videli muža na zvolenskej hati. Skočil do vody a popár metroch im zmizol z dohľadu. Podľa Zvolenčanov, ktorí boli svedkami nešťastia bol 34-ročný muž pri Hrone s priateľkou a údajne sa mali hádať. Po výmene názorov mal zareagovať skratovo a skočiť do vody. Zrejme si pritom neuvedomil, aký zradný je Hron po dažďoch.

Hasiči použili aj špeciálny dron s termovíziou, prešli takto dole prúdom Hrona a pátracia akcia pokračovala aj počas dnešného dňa. "Počas dnešného dopoludnia bola vykonaná pátracia akcia po nezvestnom, 34-ročnom mužovi, ktorý vo štvrtok večer (13.6.) skočil vo Zvolene do rieky Hron. Do akcie sa zapojilo 11 policajtov aj so služobným psom a hasiči na člne, aj s dronom prepátrali rieku od Zvolena po Hronskú Dúbravu, s negatívnym výsledkom," informovala hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Po nezvestnom mužovi bude polícia aj ďalej pátrať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy