Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Incident na zastávke: Sklenený panel zranil čakajúcu ženu
Zdielať na

Incident na zastávke: Sklenený panel zranil čakajúcu ženu

POPRAD / Sklenený panel zo strechy autobusovej zastávky praskol a zrútil sa priamo na ženu, čakajúcu na autobus. Zo zranení sa bude liečiť niekoľko týždňov. K nešťastiu došlo v Poprade. Podobný incident sa už stal pred rokom. Mnohí sa preto pýtajú, či sú zastávky v meste bezpečné.

Rozbitá hlava, dorezaný chrbát, z ktorého v nemocnici vyberali čriepky, otras mozgu i poranená krčná chrbtica. To všetko spôsobil uvoľnený sklenený panel na autobusovej zastávke.

"Ja som sa postavila do zastávky, stála som tam možno 2 minúty a v tom som počula strašnú ranu," hovorí poškodená žena. Sklo sa roztrieštilo, 11-ročnú Táničku, ktorá sedela vo vnútri na lavičke, minulo len o pár centimetrov, ženu ale úplne zasiahlo. "Sa chytala za hlavu a ja som sa jej spýtala, že či ste v poriadku, ale ona mi neodpovedala," spomína svedkyňa Tánička. Až v autobuse si žena uvedomila svoje zranenia. Sestra ju tak odviezla do nemocnice.

"Keby tam bolo nejaké malé dieťa verím tomu, že by to dopadlo asi tragicky," uvádza sestra poškodenej. Po prvotnom šoku chcela sestra nahlásiť udalosť na mestskom úrade, reakcia ju ale nemilo prekvapila. "Som vtedy kontaktovala mestský úrad aj trikrát, aj políciu, nikto nič neriešil," informuje sestra poškodenej. Dodnes zranenú z mesta nikto nekontaktoval a hovorkyňa Popradu naše otázky odignorovala. Stanovisko mesta sa ale objavilo na oficiálnej stránke, no slová ľútosti sme tam nenašli.

Iniciatívy sa ujali poslanci a s poškodenou sa spojili

"Keby čokoľvek potrebovali, aby sa na nás obrátili, aby nemali pocit, že sú v tomto sami," uviedol poslanec František Majerský. Poškodená zvažuje podanie sťažnosti i trestného oznámenia, no a vedenie mesta aj poslancov bude zaujímať, prečo sa to stalo.

"Boli vykonané kontrolné skúšky na daných zastávkach a že či sú tie zastávky naozaj bezpečné," pokračuje Majerský. Vlastník zastávok vo svojom stanovisku, okrem iného, vyjadril ľútosť nad tým, čo sa stalo. Požiadal výrobcu o technickú analýzu aj preverenie technického stavu, všetkých zastávok v Poprade. Ubezpečuje cestujúcich, že spĺňajú bezpečnostné normy a kritériá, no žiaľ tento incident nebol prvý. Zranená, malá svedkyňa a ich príbuzní už majú strach stáť v sklenených zastávkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy