Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Zo svedka obvinený. Muž už pozná svoj trest
Zdielať na

Zo svedka obvinený. Muž už pozná svoj trest

HUMENNÉ / Najprv bol svedkom tragédie dvoch zastrelených kamarátov, no vzápätí sa z neho stal obvinený z drogovej trestnej činnosti. Podľa informácií TV JOJ mal byť v čase nešťastia, ku ktorému došlo vlani v jednom z bytov v Snine, pod vplyvom drog. A dnes si vypočul rozsudok.

Zo svedka sa stal v priebehu pár hodín obvinený. Do väzby ho pre drogy dostala bizarná náhoda. Bol totiž svedkom nešťastia, pri ktorom prišli o život dvaja mladí muži. So strelnými poraneniami ich polícia našla v jednom z bytov v Snine. Práve Matúš mal byť svedkom a tragédiu nahlásil na polícii. Podľa informácií TV JOJ až po niekoľkých hodinách a pod vplyvom drog. O dva dni už putoval do cely policajného zaistenia.

Trestné stíhanie v prípade smrti dvoch kamarátov Úrad inšpekčnej služby pred pár dňami ukončil. "V danej veci bolo vyšetrovanie ukončené, kde bolo trestné stíhanie zastavené, nakoľko je trestné stíhanie neprípustné," uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. 

Súd v tomto prípade po roku ukončil dokazovanie a vyhlásil rozsudok. Obžalovaného uznal vinným z drogovej trestnej činnosti, šírenia toxikománie a z prečinu krádeže. "Za čo mu bol uložený úhrnný trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov a štyroch mesiacov, so zaradením pre výkon uloženého trestu do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," informovala súdna hovorkyňa Ivana Petrufová. 

Rozsudok Okresného súdu Humenné zatiaľ nie je právoplatný. Účastníci si ponechali lehotu na podanie opravného prostriedku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy