Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Sused varil kávu a podpálil susedke strechu. Tá sa stará o štyri deti
Zdielať na

Sused varil kávu a podpálil susedke strechu. Tá sa stará o štyri deti

KEŽMAROK / Vdova so štyrmi deťmi prišla v stredu 12. júna ráno vo Veľkej Lomnici o strechu nad hlavou. Vzala si do opatery aj dieťa príbuznej, no pre nepozornosť suseda ostali teraz bez domova. Ten vinu priznal. Pri požiari však sám prišiel o všetko.

​Ondrej (69) pokorne priznal, že za požiar môže on. Malý uhlík zapálil koberec v malom príbytku a Ondrej bol bezmocný. "Ja som nevedel kde som, lebo tam bol dym," povedal Ondrej Polhoš. Napriek vážnym zdravotným problémom sa Ondrejovi podarilo dostať von a zabúchať susede. Žiaľ plamene sa rozšírili aj na ďalší blízky príbytok, v ktorom býva mama s deťmi. "Švagor prišiel, vylomil dvere a zobudil nás," opísala Rozália Polhošová.

Rozália vybehla s deťmi von Hasičom sa podarilo ochrániť ostatné blízko stojace príbytky. Aj po troch hodinách od vypuknutia požiaru boli stále na mieste. "Sme vystriedali kolegov, ktorí tu zasahovali už od pol 6 rána," ozrejmil Stanislav Majerčák, veliteľ zásahu OR HaZZ v Kežmarku. "Našou úlohou bolo dohasiť tento požiar," doplnil Majerčák.

Rozália ale prišla nevinne o strechu nad hlavou. V skromných podmienkach býva so svojimi tromi deťmi a do opatery si vzala aj dieťa príbuznej, ktoré bolo v centre pre deti a rodiny. "Neviem kde pôjdeme lebo som sama bez muža lebo môj muž zomrel," priblížila Rozália. Požiar vážne poškodil strechu i elektrické rozvody. Za elektrinu si Rozália riadne platila. K mame ísť teraz nemôže. Býva síce hneď vedľa, no má iba jednu izbu, no od Ondreja si škodu nevymôže. Prišiel o všetko. Rozália by bola vďačný za akúkoľvek pomoc, aby svojim deťom i osvojenému dieťatku opäť vytvorila domov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy