Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Krčmovú hádku vyriešil po svojom. Muža bodol vojenským nožom
Zdielať na

Krčmovú hádku vyriešil po svojom. Muža bodol vojenským nožom

DUBNICA NAD VÁHOM / Vyháňať podguráženého hosťa zo stola v pohostinstve vo väčšine prípadov predznamenáva konflikt. Presne tak to bolo aj v krčme v Dubnici nad Váhom, kde sa do sporu dostali dvaja chlapi. Jeden z nich mal pri sebe vojenský nôž, ktorý neváhal použiť.

Vzájomná antipatia úmerne stúpala s množstvom vypitého alkoholu. Dušan (41) sa mal s nožom v ruke vrhnúť na muža, ktorý ho mal vyháňať z terasy pohostinstva v Dubnici nad Váhom.

"Na základe vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený po predchádzajúcom verbálnom konflikte pristúpil k 42-ročnému poškodenému. Následne ho trikrát úmyselne bodol bojovým nožom, pričom mu spôsobil bodnorezné poranenia v oblasti hrudníka, drieku a dolnej končatiny," informoval hovorca oddelenia prevencie policajného zboru Alexander Svat.

Do pohostinstva tak privolali nielen zdravotných záchranárov, ale i políciu. Podľa našich informácií mali obaja muži v dychu takmer tri promile alkoholu. "Policajti z obvodného oddelenia Dubnica nad Váhom, 41-ročného muža v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili ho do cely policajného zaistenia," uviedol Svat.

Pobodaného muža odviezli do najbližšej nemocnice

Dýka s dlhou čepeľou našťastie nezasiahla žiadny životne dôležitý orgán, a tak ho po ošetrení pustili do domáceho liečenia. 41-ročneho Prievidžana po vytriezvení a obvinení eskortovali na súd, pretože prokurátor pre neho žiadal väzobné stíhanie. Dušan pritom tvrdí, že konflikt nevznikol jeho vinou. "On proste povedal, že si mám odsadnúť od stola, vravím, dopijem to pivo a idem domov. On sa postavil...“ uviedol obvinený.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie 41-ročnému mužovi za zločin Ublíženie na zdraví, spáchaný v štádiu pokusu," dodáva hovorca policajného zboru. "Ja som za, že som sa len bránil. On ma napadol a ja to budem furt tvrdiť,“ trvá na svojom obvinený Dušan. "Obvinený bol vzatý do väzby pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti," zakončil hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. Dušan sa už do stretu so zákonom dostal aj v minulosti a to dvakrát. Teraz mu hrozí, trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy