Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rómom podpálili dom! Chlapček (8) hasil oheň limonádou
Zdielať na

Rómom podpálili dom! Chlapček (8) hasil oheň limonádou

Skupina mladíkov sa posilnila alkoholom a s fakľami vyrazila k domu, v ktorom bývajú Rómovia. Extrémisti tam v noci založili požiar a chceli rodinu upáliť. Vykrikovali pritom rasistické heslá. Dom bol v čase útoku plný malých detí. Viac zisťovala k prípadu reportérka Jana Šťastková.

Oknom najskôr hodili do jedného z bytov v Býchoroch, okres Kolín, horiacu pochodeň a deti strašili ešte aj krikom a rasistickými vyhláseniami. Ohňa sa však nezľakol jeden z malých chlapcov, 8-ročný Karol. Ten sa rozbehol a plamene začal hasiť limonádou.

Celá rómska rodina zo strachu odcestovala za príbuznými. V malej dedinke však nikto nechápe, prečo sa cieľom útokov stala práve táto rómska rodina. "Je to úplne normálna rodinka, nie je s nimi vôbec žiadny problém," čuduje sa jedna zo susediek.

Podľa informácií Jany Šťastkovej išlo o skupinu pravicových extrémistov. Štátne zastupiteľstvo zvažovalo pre mladíkov väzbu. Obvinili ich z násilia proti skupine obyvateľov a hrozia im tri roky za mrežami. Hlavnému aktérovi dokonca až 12 rokov...

Margot

Súvisiace články

Najčítanejšie správy