Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V Bulharsku havaroval autobus so slovenskými deťmi!
Zdielať na

V Bulharsku havaroval autobus so slovenskými deťmi!

Autobus, ktorý viezol mladých folkloristov z Brezna na festival do Bulharska, mal nehodu. Po ceste do Varny doň narazil miestny vodič. Ten bol na mieste mŕtvy. Deti a rodičia, ktorí cestovali v autobuse, našťastie vyviazli bez zranení.

V autobuse sa viezli deti a rodičia z breznianskeho folklórneho súboru Šťastné detstvo. Zrážka sa udiala 120 kilometrov od cieľa. Po nej už autobus nemohol pokračovať v ceste. Nehodu pravdepodobne spôsobil mladý šofér z Bulharska. Miestni policajti však prípad neuzavreli a venujú sa mu naďalej. 

27-ročný Bulhar vraj nezvládol zákrutu. Išiel totiž rýchlo. Po čelnej zrážke s autobudom bol na mieste mŕtvy. Nemal žiadnu šancu na prežitie. Lekár ktorý prišiel na miesto nehody už len skonštatoval smrť.

V čase havárie bolo v autobuse 51 cestujúcich, z toho 30 detí vo veku od 8 do 18 rokov. Podľa slov jednej z mamičiek, ktorá sa v autobuse viezla, po havárii medzi deťmi nevládla prehnaná panika. Mladí folklóristi vraj situáciu zvládli veľmi dobre. Nikto z nich sa našťastie nezranil. O Slovákov sa postaralo slovenské veľvyslanectvo v Sofii. 

Náhradný autobus dorazil na miesto asi o 4 hodiny po nehode, slovenská posádka tak mohla pokračovať v ceste. Už na druhý deň tancovala na medzinárodnom festivale vo Varne. Ich vystúpenie dopadlo výborne. Domov by sa mali vrátiť v sobotu nadránom. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy