Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Opitý šofér zničil značku a strom. Skončil v cele policajného zaistenia
Zdielať na

Opitý šofér zničil značku a strom. Skončil v cele policajného zaistenia

BRATISLAVA / O obrovskom šťastí môže hovoriť 41-ročný vodič, ktorý skoro ráno havaroval v bratislavskom Ružinove. V blízkosti jazera Kuchajda nezvládol riadenie, zničil dopravnú značku a narazil do stromu. V krvi mal takmer dve promile.

V sobotu 21. apríla, krátko pred jednou hodinou, zvuky nárazov prebudili niektorých obyvateľov na Tomášikovej ulici v Bratislave. Boris (41) pravdepodobne vo vysokej rýchlosti nezvládol mierne pravotočivú zákrutu. S autom vyšiel na ostrovček, narazil do dopravnej značky a napokon skončil v strome. "Úplne ho vytočilo. Išiel veľkou rýchlosťou. Keď sme sa pozreli detailnejšie, tak pán zjavne trošku mal aj vypité," tvrdí svedok Ivan. Jeho predpoklady sa potvrdili. 

​​"Privolaná hliadka podrobila vodiča dychovej skúške, ktorou mu bola nameraná hodnota 0,99 miligramu na liter. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie za účelom vykonania potrebných úkonov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Pri kontrole stál ledva na nohách

K zraneniu vodiča ani iných osôb nedošlo. "Nevyzeral, že by sa snažil ujsť," doplnil svedok. "Zo strany policajta odboru dopravných nehôd bolo vznesené obvinenie za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedala policajná hovorkyňa.

​Vodič skončil v cele policajného zaistenia. Po vytriezvení sa postaví pred sudcu, ktorý rozhodne o jeho ďalšom osude. Nie je vylúčené , že skončí s podmienečným trestom ako aj finančnou pokutou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy