Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ketamínový taxikár priznal zblíženie s vyvrcholením, no znásilnenie odmietol
Zdielať na

Ketamínový taxikár priznal zblíženie s vyvrcholením, no znásilnenie odmietol

Taxikár Jozef B., ktorý je obžalovaný zo znásilnenia a olúpenia ketamínom omámenej ženy, dnes na súde odmietol svoju vinu.

Jozef B. však pripustil, že v danú noc 9. augusta 2009 sa spolu určitým spôsobom zblížili. Počas tohto "zbližovania" malo dôjsť aj k istej sexuálnej aktivite, pohlavný styk s mladou ženou ale taxikár podľa jeho slov nemal. A zároveň odmietol aj fakt, že by jej práve on podal ketamín.

O inkriminovanej noci tvrdí, že mu žena nastúpila do taxíka v bratislavskom Starom meste a vo vozidle sa mu počas jazdy povracala. Následne ju požiadal, aby vystúpila. Ona to vraj odmietla a keď sa s ňou začal dohadovať a navrhol, že zavolá sanitku a políciu, tak sa mu podľa podľa jeho tvrdenia začala ponúkať. Vo výpovedi uviedol, že ho hladkala so slovami, že jej je zle, lebo si viac vypila a nechce behať po nemocniciach a polícii, aby tam vysvetľovala, čo sa stalo.

Taxikár si išiel do kufra auta pre čistiace prostriedky a keď sa k žene vrátil, bola vraj už vyzlečená z nohavíc. Údajne ho ťahala k sebe a rozopínala mu zips. Potom podľa taxikára prišlo k sexuálnej aktivite s vyvrcholením, ale odmietol, že by mal so ženou pohlavný styk.

Zdôvodnil to tým, že ženu nepoznal a mohol ich hocikto prekvapiť, lebo radovánkam sa oddávali blízko cesty na parkovisku. Prokurátorka mu ale pripomenula, že vo vnútorných pohlavných orgánoch ženy sa našla biologická stopa zodpovedajúca porovnaním DNA jeho vzorke.

Po ukončení ním spomínanej sexuálnej aktivity sa vraj napokon rozhodol odviesť ženu domov, no opäť je prišlo nevoľno, tak z taxíka vystúpila a už od neho nepožadovala pomoc. Jozef B. pripustil, že v minulosti už dával podobné sexuálne návrhy a niečo podobné sa mu v taxíku stalo. Sudca ho upozornil, že v prípravnom konaní nič o tom, že by žena zvracala, nevypovedal. Taxikár to odmietol.

Dnes vypovedala aj znásilnená žena. V ten večer vraj s kamarátkami oslavovali. Najprv v byte, potom v podniku. Keď z neho odchádzala, tak už strácala vedomie. Bol to podľa nej iný stav, akým je opitosť, nevedela totiž hýbať rukami, všetko sa jej točilo, mala záblesky. Precitla až po niekoľkých hodinách, keď sedela na chodníku niekde na Lafranconi. Taxikára nepoznáva.

Z inkriminovanej noci si pamätá iba na hlas. Keď dnes taxikár na príkaz sudcu čítal text, povedala, že si nie je istá. Vravela, že tej noci počula chrapľavý hlas. Útržkovito si spomína, že ju niekto ťahal von z auta. Na zvracanie jej nebolo, zle jej prišlo až po precitnutí, keď sedela na lavičke.

Na privolanie taxíka si tiež nepamätá, ale vždy keď chodí von, tak si taxík telefonicky objednáva, nezastavuje ho pri ceste. O ketamíne vraj ani len netušila, že existuje, neužíva žiadne drogy. Na jej výpoveď taxikár Jozef B. reagoval slovami, že "je tam strašne veľa klamstiev". Podľa neho by kombinácia zisteného množstva ketamínu a alkoholu v tele takej mladej ženy spôsobila ťažkú narkózu a nemohla by ani chodiť.

V Bratislave pred časom zaznamenali viacero prípadov omámení mladých žien ketamínom. Jozef B. však nie je obžalovaný priamo z omámenia ženy týmto anestetikom. Po znásilnení ženy, ktorá bola pod vplyvom ketamínu, jej podľa obžaloby zobral ešte kabelku, kde mala osobné veci.

Po výsluchu svedkov prípad odročili na 16. septembra.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy