Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kauza ketamínový šialenec: Obvinený taxikár je na slobode!
Zdielať na

Kauza ketamínový šialenec: Obvinený taxikár je na slobode!

Ketamínový šialenec sa dostal z väzenia pre pochybenie súdu. Jozef Bajnoci (51) podľa polície znásilnil a olúpil jednu z ketamínových obetí.

Krajský súd zrušil rozhodnutie Okresného súdu Bratislava I. zo 16. februára, ktorým vtedy zamietli žiadosť Jozefa Bajnociho o prepustenie z väzby. Podľa názoru okresného súdu vtedy dôvody preventívnej väzby trvali.

Obžalovaný podal sťažnosť, o ktorej rozhodoval krajský súd. „Krajský súd v Bratislave, analyzujúc väzobnú dĺžku u obžalovaného dospel k záveru, že konanie súdu 1. stupňa o žiadosti o prepustenie z väzby spojené s písomným sľubom obžalovaného trvalo neprimerane dlho, čím došlo k porušeniu ustanovenia 2 odsek 6 Trestného poriadku, keďže sa nekonalo prednostne a urýchlene,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Pozrite si, čo dnes zistil reportér Krimi Novín Juraj Hajdin, ako aj zábery z tlačovej konferencie, na ktorej polícia Jozefa Bajnociho obvinila z horeuvedených trestných činov.

Súd prijal obžalobu Jozefa Bajnoci v novembri 2010. Podľa nej v Bratislave v auguste 2009 olúpil a znásilnil 23-ročnú ženu. Jozef Bajnoci v novembri pred súdom povedal, že sa necíti byť vinný.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy