Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ranné prekvapenie na cestách: Policajti sa pri kontrole zamerali na vodičov autobusov a električiek
Zdielať na

Ranné prekvapenie na cestách: Policajti sa pri kontrole zamerali na vodičov autobusov a električiek

KOŠICE / Ďalšia veľká policajná akcia v Košickom kraji. Policajti sa tentokrát zamerali na profesionálov, a teda vodičov električiek a autobusov. V priebehu dvoch hodín ich skontrolovali stovky.

​Krátko po 4. hodine ráno policajti odstavili prvé autobusy smerujúce do Košíc a kontrole sa nevyhli ani vodiči električiek. Kontrola trvala len minútku. "Kto pije, nepatrí za volant. Keby sme boli všetci takí uvedomelí, že vieme, že keď ráno ideme do práce alebo sadáme za volant, piť sa nesmie," uviedol vodič prímestskej dorpavy. "Ani nie pred mesiacom sme odhalili dvoch vodičov autobusu pod vplyvom alkoholu. U jedného vodiča bola hodnota vyššia ako jedno promile," informoval Ladislav Héžel, zástupca krajského riaditeľa KR PZ Košice.

A fúkať museli aj vodiči električiek. "Keďže robíme prácu, akú robíme, tak je to potrebné," zhodnotil vodič električky. "V rámci bežnej premávky sú títo vodiči električiek kontrolovaní len sporadicky, väčšinou sú podrobovaní dychovej skúške len ak sú účastníkmi škodovej udalosti alebo dopravnej nehody," priblížil Héžel.

"Dopravný podnik v rámci bežných kontrolných činností vykonáva v podstate na bežnej báze dychové skúšky u všetkých vodičov električiek aj autobusov - či už pred výkonom alebo počas výkonu práce, v dopoludňajších aj popoludňajších zmenách, takže tých skúšok je niekoľko desiatok počas celého týždňa," informoval Róbert Nagy, poverený zastupovaním riaditeľa dopravy DPMK.  V prípade ak vodič nafúka, na stole ho čaká okamžitá výpoveď.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy