Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opitý mladík prevrátil auto na strechu. Po nehode si išiel spokojne domov zdriemnuť
Zdielať na

Opitý mladík prevrátil auto na strechu. Po nehode si išiel spokojne domov zdriemnuť

MICHALOVCE / S viac ako dvomi promile alkoholu v dychu si za volant sadol iba 19-ročný mladík. S autom skončil prevrátený na streche. Po nehode, ktorá sa stala v Michalovciach sa pobral domov, aby si vraj zdriemol.

​​Mladík havaroval okolo druhej hodiny v noci, iba pár metrov od policajnej budovy. Hliadka preto bola na mieste takmer okamžite. Šoféra však už pri aute nenašla. "Vodič, ktorý sa pri nehode nezranil, na mieste nezotrval, z vozidla vystúpil a odišiel," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. Policajti však rýchlo zistili, kto auto šoféroval a vybrali sa za ním domov. Juraja (19) vytiahli z postele a dali mu fúkať.

"Do pár minút policajná hliadka vodiča vypátrala a bol podrobený dychovej skúške, ktorá potvrdila prítomnosť alkoholu v jeho dychu v prepočte 2,02 promile," informovala Mésarová. Podgurážený alkoholom nezvládol riadenie a s autom zišiel mimo cestu. Po náraze do betónového kvetináča skončil prevrátený na streche.

"Vodič podozrivý zo spáchania protiprávneho konania bol obmedzený na osobnej slobode a následne po vykonaní nevyhnutných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia," dodala Mésarová. Mladík (19) sa nevyhne obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí až ročné väzenie. A za volant si zrejme tak skoro nesadne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy