Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ľudská krutosť nepozná hraníc. Vo vyhladovanom psíkovi našli brok
Zdielať na

Ľudská krutosť nepozná hraníc. Vo vyhladovanom psíkovi našli brok

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Vyhladovaný na smrť, s brokom v tele a s vážne poranenou panvou. V takomto stave prijali týraného psíka pracovníci Slobody zvierat. Páchateľovi hrozí dvojročný pobyt za mrežami.

​Psík sa stal terčom ľudskej krutosti. Okrem toho, že sa po ňom strieľalo, žil dlhodobo bez vody a jedla. Od veľkého hladu mal dokonca plný žalúdok nestrávených kostí. Jeho zdravotný stav bol doslova kritický.

"Dostali sme prosbu o pomoc z karanténnej stanice a útulku v Spišskej Novej Vsi. Psík bol prevezený k nám. Bol kachetický, podvyživený, mal strelné poranenia. Takmer s určitosťou môžeme povedať, že išlo o týrané zviera," informovala Kristína Devínska zo Slobody Zvierat.


Utýraný psík bol na tom tak zle, že ho museli ratovať veterinári. V bratislavskom útulku podstúpil sériu vyšetrení. "Bol v tak vážnom zdravotnom stave, že ani nebolo možné ho operovať. Sme museli čakať týždne na to, aby jeho stav bol natoľko stabilný, aby sme mohli riešiť aj zlomeninu jeho zadnej ľavej končatiny," opísala Devínska.

Problémy zúboženému psíkovi navyše spôsoboval aj starší brok, ktorý mu uviazol v tele, keď po ňom strieľali. "Nevieme na základe čoho sa stal Odin terčom takejto ľudskej zloby. Bol mu nájdený brok v pravej zadnej končatine," dodala Devínska.

Páchateľa čaká pobyt za mrežami

Páchateľovi, ktorý po bezbrannom zvierati strieľal, teraz hrozí pobyt za mrežami. "Kto týra zviera zvlášť krutým a surovým spôsobom, tak tam je sadzba od 0 do 2 rokov, čiže až do 2 rokov. Je vždy otázkou dokazovania, posúdenia jednak veterinárom, ktorý k tomu dáva posudok a jednak súdu, ale z nášho pohľadu sa jednoznačne jedná o krutý a surový spôsob," priblížila zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.

Postrelený psík je už na tom, našťastie, lepšie. V súčasnosti sa zotavuje zo všetkých zranení. "Odinko je starší psík, ale stále ešte by vedel potešiť svojich majiteľov. Takisto ako každý z našich psíkov, aj on si zaslúži druhú šancu," uzavrela Devínska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy