Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hádka skončila vraždou: V Bratislave útočník bodol muža do srdca
Zdielať na

Hádka skončila vraždou: V Bratislave útočník bodol muža do srdca

BRATISLAVA / Najprv výkriky a potom len ticho. Bratislavskou Petržalkou otriasla brutálna vražda. Útočník bodol nebohého muža nožom priamo do srdca. Vrah je pravdepodobne ešte stále na úteku. Kriminalisti ho hľadajú už viac ako 24 hodín.

V nedeľu 14. apríla podvečer sa zo starého Petržalského skeletu ozývali výkriky. V tom čase tam bolo viacero ľudí. "Hádali sa medzi sebou, pohádali sa. Opití boli sa chytili a pohádali sa," opísal miestny obyvateľ. "To som počula, že bol krik a potom to stíchlo," uviedla miestna obyvateľka. 

Útočník pri hádke schmatol nôž a 47-ročného Róberta pichol do hrude. "To čo sme počuli tak tri do srdca," opísala obyvateľka. Nehybné telo našla ležať jedna žena, ktorá mu zavolala záchranku. Pomôcť mu už nedokázali, bol na mieste mŕtvy.

V budove prevažne bývajú bezdomovci

V skelete sa podľa susedov zdržiavajú bezdomovci, no nebohý chlap medzi nich nepatril. Vraj ich, ale poznal. Od miesta činu býval o niekoľko ulíc ďalej. "Bola tu aj jeho manželka, že ráno o 9 odišiel z domu a, že až teraz sa dozvedela čo sa stalo vlastne. Oni bývali niekde na Beňadickej," ozrejmila obyvateľka. 

Krátko pred pol 10 večer a policajti baterkami prehľadávali celé okolie. Zo skeletu policajti postupne vyvliekli viacero ľudí a zobrali ich na výsluch. Vrah, ale medzi nimi nebol. Útočníka hľadali po celej Petržalke. Pátrali aj po vražednej zbrani. Technici zaisťovali stopy do hlbokej noci. "Nevedia ho nájsť, vypočúvali tých bezdomovcov aj tých čo odtiaľ vytiahli lebo ich tam bolo viacej," ozrejmila miestna obyvateľka.

Polícia zbiera dôkazy

Deň po vražde bolo v okolí stále vidieť policajtov. Tí od miestnych zháňali informácie či kamerové záznamy z panelákov i áut. V opustenej budove sme deň po vražde stretli viacerých bezdomovcov. Róbertovu smrť nechceli nijako komentovať. Žena, ktorá bola v budove tvrdila, že nebohý bol jej partner a jeho vrah je stále na úteku.

"Vyšetrovateľom krajskej kriminálnej polície bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania, preto nie je možné poskytnúť viac informácií," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy