Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podvodník okradol seniorku o tisíce eur. Spoznávate muža na videu?
Zdielať na

Podvodník okradol seniorku o tisíce eur. Spoznávate muža na videu?

BRATISLAVA / Ďalšia seniorka sa žiaľ nechala oklamať podvodníkom. Pripravil ju o tisíce eur. Polícia pátra po mužovi, ktorého zachytila na záberoch. Nevideli ste ho?

Seniorke (81) sa najprv podvodník ozval cez pevnú linku. Žene povedal, že poštárka jej prinesie preplatok vo výške 250 eur, no potrebuje vydať z 500 eurovej bankovky. Následne si od nej vyžiadal aj číslo na mobil a kontaktoval ju znova. Tentoraz už ako policajt kriminálnej polície. 

"Ten jej pre zmenu uviedol, že jej volali podvodníci, ktorí ju chcú okradnúť, a preto musí ísť do banky a vybrať svoje úspory, ktoré odovzdá pracovníčke polície, ktorá pre nepríde. Seniorku podvodník podrobne inštruoval a telefonát neprerušil," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Policajt" sa jej už neozval

Kroky vystrašenej starenky tak smerovali do obchodného centra, kde si v pobočke banky vybrala 7 700 eur. Žena sa potom presunula na Páričkovu ulicu v Bratislave. Práve tam mala podľa inštrukcií položiť všetky peniaze na kontajner. To, že sa stala obeťou podvodníka zistila, až keď prišla domov.

Žiadny policajt kriminálnej polície sa jej totiž viac neozval. "Polícia nikdy nekontaktuje náhodne cudzie osoby, seniorov a nepýta od nich vydávanie finančných prostriedkov tretím osobám alebo ponechávanie ich na rôznych neznámych miestach," vysvetľuje policajný hovorca.

Polícia v tomto prípade zverejnila pátranie po mužovi na videu. Ak ste ho spoznali, alebo o ňom máte, akékoľvek informácie, oznámte to na známom telefónnom čísle 158. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy