Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Biela hora na dva roky mimo hry: Kamióny čaká obrovský objazd a dopravný chaos
Zdielať na

Biela hora na dva roky mimo hry: Kamióny čaká obrovský objazd a dopravný chaos

TRNAVA / Vodiči nákladnej dopravy potrebujú na západnom Slovensku veľkú dávku trpezlivosti. Problémom je horský priechod Biela hora. Pre rekonštrukciu bude tento horský priechod pre kamiónovú dopravu uzavretý. Trvať to bude takmer dva roky.

Policajti odkláňajú vozidlá dlhšie ako 10 metrov, aby neprechádzali horským priechodom Biela hora, ktorý je v rekonštrukcii. "Nákladné autá s dĺžkou viac ako 10 metrov majú prejazd týmto úsekom zakázaný," informovala ​Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave

​​Rekonštrukcia sa bude realizovať v celom úseku, ktorý je dlhý niečo cez dva a pol kilometra. V prevádzke bude len jeden jazdný pruh. "Osobné automobily a autobusy hromadnej dopravy jazdia v jednom jazdnom pruhu striedavo a premávku riadi semafor," priblížila Jana Lukačová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest. 

Rekonštrukciou sa rozšíri úsek o dva metre, upraví sa odvodnenie, vybudujú sa oporné múry a tiež sa vybuduje nový priepust. "Jej hodnota je 13 miliónov eur," doplnila Lukačová.

​Kamióny musia obchádzať až sto kilometrov navyše. Trasa do Čiech viedla tak, že v Trnave kamióny odbočili na Senicu a približne po 40 km boli v Senici. Teraz musia obchádzať cez Bratislavu. "Obchádzková trasa v smere od Trenčína je prvýkrát značená pri Piešťanoch. Nákladné autá smerujú na Trnavu, odtiaľ na Bratislavu a potom na Kúty," opísala Lukačová.

Rekonštrukcia cesty by mala trvať do novembra budúceho roka. "Žiadame vodičov, aby plne rešpektovali pokyny policajných hliadok a dopravného značenia, boli trpezliví a v úsekoch zvýšili svoju pozornosť," zdôraznila Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy