Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nešťastie pri pálení odpadu: Explózia zranila iba 4-ročného chlapca
Zdielať na

Nešťastie pri pálení odpadu: Explózia zranila iba 4-ročného chlapca

PAVLOVCE NAD UHOM / Mali sme pocit, že vybuchla bomba. Tak opisujú svedkovia nešťastnú udalosť, ktorá sa stala v obci Pavlovce nad Uhom. Pri pálení odpadkov tam vybuchol sprej a vážne zranil 4-ročné dieťa.

"Celá dedina počula, ako to buchlo, ako keby bomba spadla," uviedla matka chlapca Kamila Redajová. Štvorročný chlapec sa hral so svojou mamou, keď sa zrazu ozval silný výbuch. "Keby som bola trošku ďalej, tak by sme obidvaja boli mŕtvi, lebo by nás to zabilo," doplnila mama.

Silnej explózii mal predchádzať požiar odpadu, ktorý údajne zapálili malé deti. "Tam bol ten sprej, čo niekedy pred štyrmi, piatimi rokmi robili asfalt. Deti tam dali oheň a to vybuchlo," opísal sused. "Išlo o požiar odpadu v obci Pavlovce nad Uhom. Po našom príchode bolo zistené, že došlo k popáleniu maloletej soby," potvrdil veliteľ zásahu HaZZ Peter Topoľovský. Chlapec utrpel vážne popáleniny na tvári a rukách.

Prvú pomoc mu podávali dedinčania

"Plakal, zobrala som ho na ruky a dala som mu mokré obklady," povedala mama. Popálené dieťa na mieste ratovali aj záchranári, ktorí ho následne previezli do košickej nemocnice. Podľa tamojších obyvateľov je jeho zdravotný stav veľmi vážny. "Doktor povedal, že na 90 percent je v ohrození života," tvrdí sused Ján Cica.  

"Momentálne je v umelom spánku, lebo ho to veľmi bolí," povedal Marián Beňák. O nešťastnú udalosť sa zaujíma už aj polícia, ktorá bude vyšetrovať, za akých okolností došlo k zraneniu malého dieťaťa. "Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie, ktoré v súčasnej dobe preveruje a vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy