Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž, ktorý chladnokrvne vraždil zo žiarlivosti, si vypočul rozsudok
Zdielať na

Muž, ktorý chladnokrvne vraždil zo žiarlivosti, si vypočul rozsudok

PRAHA / Vzal si dva nože, svoju obeť opakovane bodal priamo do krku a hrudníka a to ani zďaleka nebolo všetko. Tak sa skončil príbeh muža, ktorý zavraždil druha bývalej partnerky. Ukrajinec pri vražde urobil niečo, z čoho sa dvíhali žalúdky aj skúseným policajtom.

​Páchateľ nenechal nič na náhodu

Bola to chladnokrvne naplánovaná a vykonaná. vražda, vyhlásila sudkyňa. Útočníkovej verzii, že sa len bránil neverila ani na okamih. Podľa nej a vykonaného dokazovania si nadšený boxer vzal dva nože, počkal si až partner bývalej manželky zaparkuje v garáži, potom ho nožom s tridsaťcentimetrovou čepeľou trikrát bodol do krku, to už boli smrteľné rany. On však neprestal. Nasledovalo ešte jedenásť bodnutí do hrudníka a keď obeť umierala, odrezal jej penis.

"Obžalovaný je vinný a odsudzuje sa k trestu odňatia slobody v trvaní 18 rokov," oznámila rozsudok sudkyňa Vlasta Langhamerová. Odsúdený Anatolij M. z Ukrajiny sa k rozsudku vyjadriť odmietol. "Nejde o to, či súd vyhovel alebo nevyhovel. Postupoval v súlade so zákonom a to odráža návrh štátneho zastupiteľstva," povedal štátny zástupca Miroslav Mojžiš. 

Odsúdený bude vyhostený

Za vraždu zo žiarlivosti útočníkovi hrozil výnimočný trest doživotia, pre to ale podľa senátu mestského súdu neboli splnené podmienky. Anatolij musí nahradiť státisíce korún pozostalým. Okrem toho bude vyhostený na dobu neurčitú.

Štátny zástupca aj obhajca si ponechali lehotu na prípadné odvolanie

Súvisiace články

Najčítanejšie správy