Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mladíkovi, ktorý napadol dve 15-ročné dievčatá, hrozí až doživotie
Zdielať na

Mladíkovi, ktorý napadol dve 15-ročné dievčatá, hrozí až doživotie

BANSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde v Banskej Bystrici pokračuje vo štvrtok (4. 4.) pojednávanie so študentom medicíny Tomášom. Ešte minulý rok napadol dve 15-ročné školáčky priamo na ulici. Jednej z nich spôsobil nožom také ťažké zranenia, že jej život zachránila iba rýchla operácia. Tomášov motív zostáva neznámy, svoje obete predtým nepoznal.

​Školáčky sa po útoku boja chodiť aj do školy

Vysokoškolák čelí obžalobe v prípade pokusu vraždy. Školáčky napadol na ulici pri rodinných domoch, kde sa vozili na skejtborde. Podľa opisu svedkov k nim pristúpil a 15-ročnú Alenku bodol do brucha. Kamarátke Lucii sa podarilo utiecť.

Alenke zachránili život lekári v detskej fakultnej nemocnici, no obidve dievčatá trpia podľa znalcov post-traumatickou stresovou poruchou. Bez sprievodu rodičov sa boja chodiť von aj do školy. "V každom vidia potenciálneho vraha," povedala právna zástupkyňa napadnutých dievčat Diana Messingerová.

Vysokoškolák tvrdí, že išlo len o náhodu

Po emotívnych výpovediach matiek obidvoch dievčat mal vypovedať aj samotný obžalovaný. Keďže odmietol, prečítali jeho výpovede z prípravného konania. Tvrdil, že dievča sa mu napichlo samé na nôž, ktorý vytiahol, lebo sa zľakol zvuku skejtbordu. Školáčky a útočník sa pred tým nepoznali, motív tak zostáva neznámy.

Proces pokračuje výpoveďami ďalších svedkov, v prípade dokázania viny hrozí Tomášovi vysoký trest 25 rokov alebo doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy