Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hrdinovia v uniformách: Seniorku, ktorá ležala v byte bez pomoci niekoľko dní, zachránili policajti
Zdielať na

Hrdinovia v uniformách: Seniorku, ktorá ležala v byte bez pomoci niekoľko dní, zachránili policajti

PRIEVIDZA / Muž, ktorý spadol pred nákupným centrom a dostal epileptický záchvat, a seniorka, ktorá ležala niekoľko dní bez pomoci v byte. V oboch prípadoch zasahovali prievidzskí mestskí policajti a oba sa skončili vďaka ich rýchlej reakcii šťastne.

Prievidzskí mestskí policajti zachránili v priebehu niekoľkých dní dva ľudské životy. "Hliadka pri bežnej kontrole videla, že muž, ktorý sa držal nákupného vozíka, sa zrazu zosunul na zem. Spadol, udrel sa," uviedol Vít Zajac, Mestská polícia Prievidza. "Zistili sme, že osoba je v kŕčoch. Začalo slintanie a krvácanie z úst. Bola aj tržná rana na hlave," priblížil Igor Kohút, Mestská polícia Prievidza. "Kolega mu dal tašku pod hlavu, aby sa nebuchol," doplnil Patrik Žák, Mestská polícia Prievidza.

​​Do príchodu záchranárov sa muž prebral. Bol ale dezorientovaný. "Pacientovi (33) sme vyslali ambulanciu RLP. Po prvotnom ošetrení záchranári pacienta transportovali do nemocnice v Bojniciach s diagnózou epilepsie a vnútrolebkové poranenie," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej služby. "Tí v okolí nevedeli, čo majú robiť. Asi sme boli v správny čas na správnom mieste," konštatoval Patrik Žák, Mestská polícia Prievidza.

V druhom prípade zachraňovali imobilnú dôchodkyňu, ktorá ležala v byte a potrebovala pomoc. "Mala pred dverami svoje chodítko, bez ktorého sa nikde nepohla. Bolo zrejmé, že pani je v byte a má nejaký problém," opísal Zajac. Mestskí policajti zalarmovali hasičov. Tí ju našli ležať v byte na zemi. "Do bytu vnikli cez okno a ukázalo sa, že pani zhruba dva dni ležala na mieste a naozaj tá záchrana prišla minútu pred dvanástou," uviedol Zajac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy