Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajná naháňačka na Kysuciach: Motorkár šoféroval opitý a bez vodičáku
Zdielať na

Policajná naháňačka na Kysuciach: Motorkár šoféroval opitý a bez vodičáku

ČADCA / Bez vodičáku a pod vplyvom alkoholu. Takto si mladý Kysučan sadol na motorku, na ktorej sa chcel dostať po frekventovanej ceste až domov do Čadce. Do svojho rodného mesta nakoniec prišiel, nie však na motorke, ale v policajnom aute a s putami na rukách.

Jaroslav (29) jazdil na motorke, ktorá bola v exekúcii. Keď ho policajti chceli zastaviť, zrýchlil. Až dve policajné hliadky vyrazili do terénu po informácii, že motocyklista, ktorý smeruje pravdepodobne do Čadce, si na motorku nesadol triezvy.

"Hliadka za pomoci svetelného, zvukového a výstražného znamenia prenasledovala motocykel, ktorý mal viesť vodič pod vplyvom alkoholu," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Zastaviť zjavne nemienil. V niektorých momentoch to vyzeralo aj tak, že z motorky spadne. Na križovatke ho hliadky zablokovali. "Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,44 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu," priblížila Šefčíková.

Jaroslava zadržali a predviedli na oddelenie. Keď vytriezvel, mal čo vysvetľovať. "Muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedla Šefčíková.

Po nociach strávených v policajnej cele sa postavil pred sudkyňu. "Súd obvinenému uložil úhrnný trest na 10 mesiacov s odkladom na dva roky a zákaz viesť motorové vozidlo na 5 rokov a sedem mesiacov," informovala Anna Dudová Záborská , hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy