Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vodič dodávky narazil do cestárov, ktorí frézovali cestu
Zdielať na

Vodič dodávky narazil do cestárov, ktorí frézovali cestu

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Dvaja cestári skončili v bansko bystrickej nemocnici. Na hlavnom ťahu pri Slovenskej Ľupči frézovali vozovku. Vodič dodávky si stroj a chlapov zrejme všimol príliš neskoro. Ako prví im pomáhali hasiči, ktorí práve cestovali na východné Slovensko.

​Na viacerých úsekoch v smere do Banskej Bystrice prebiehajú práce a už aj tak náročnú dopravu ešte viac skomplikovala vážna nehoda. Na úrovni Slovenskej Ľupče zrazila dodávka dvoch mužov, ktorí frézovali cestu. "Jednalo sa o zrazení dvoch pracovníkov, ktorí vykonávali údržbu komunikácie," informoval Ján Ťurek z HAZZ v Banskej Bystrici. "Stroj odhodilo a trafilo nás to," opísal jeden z cestárov. 

Medzi prvými boli na mieste hasiči, ktorí sa presúvali na východné Slovensko a zraneným cestárom sa snažili pomôcť. Muži utrpeli zlomeniny končatín. "Po našom príjazde už bola na mieste zdravotná služba a kolegovia a svedkovia pomáhali v predlekárskej pomoci," dodal Ťurek. 

Oboch mužov previezli po ošetrení záchranári do banskobystrickej nemocnice, ich stav by nemal byť život ohrozujúci, aktuálne sú v starostlivosti lekárov. Hlavný ťah sa po nehode upchal a vytvorili sa dlhé kolóny. Dopravu museli regulovať policajti. Ďalšie okolnosti nehody vyšetruje polícia. Vinník nehody dostane pokutu. "Dychová skúška u vodiča bola negatívna," uviedla Petra Kovačiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy