Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nočná nehoda na Dargove. V jednom z áut sa podľa TV JOJ viezol štátny tajomník
Zdielať na

Nočná nehoda na Dargove. V jednom z áut sa podľa TV JOJ viezol štátny tajomník

DARGOV / Tri zničené autá, 8 zranených. Taká je bilancia včerajšej nehody pri Košickom Klečenove. Jedno z áut patrilo ministerstvu zahraničných veci a viezol sa v ňom štátny tajomník Marek Eštok. Úsek bol neprejazdný takmer 7 hodín.

"Policajti boli na mieste a vodičov prichádzajúcich v smere od Košíc a smerujúcich do Michaloviec odkláňali na kruhovom objazde pri obci Bidovce cez obec Slanec, v opačnom smere ich na Slanec odkláňali v Sečovciach," uviedla polícia. 

Podľa zistení TV JOJ vozidlo značky BMW patrilo ministerstvu zahraničných veci. V ňom sa viezol štátny tajomník Marek Eštok aj s manželkou a ľahko sa zranili. "Motorové vozidlo BMW je vo vlastníctve MZVEZ SR. V čase nehody sa v ňom nachádzali tri osoby, pričom jednou z nich bol štátny tajomník MZVEZ, ktorý sa vracal z pracovného rokovania na MsÚ v Michalovciach. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť viac informácií," ozrejmila Beatrice Szabóová, hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. 

Na miesto prichádzala a odchádzala jedna sanitka za druhou. "Zabezpečili sme vozidlá protipožiarné opatrenia sme vykonali, ohraničli sme uniknuté prevádzkové kvapaliny a v prvom rade sme ošetrovali zranených, naložili sme ich do sanitných vozidiel RZP, ktoré ich odviezli na vyšetrenia do nemocnice," priblížil Marcel Reisz, veliteľ zásahu HAZZ Bidovce. 

Vodič neprispôsobil jazdu vozovke 

Vodič BMW pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky. Podľa vyšetrovania polície vodič nesprávne predchádzal vozidlo a narazil do dvoch áut. Všetky autá skončili mimo cesty. V troch vozidlách sa nachádzalo 8 osôb, ktoré sa zranili. "Pacienti boli po prvotnom ošetrení transportovaní do nemocníc v Košiciach a Michalovciach prevažne s povrchovými poraneniami hlavy, hrudníka a horných a dolných končatín," informovala Petra Klímešová, hovorkyňa ZZS SR.

Všetci traja vodiči podstúpili dychovú skúšky a prítomnosť alkoholu sa u nich nepotvrdila. "Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie, ktorý v súvislosti s touto dopravnou nehodou začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," uviedla polícia na sociálnej sieti. 

Zábery z miesta nehody a nočného zásahu si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy