Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajt na ulici fackoval muža, ktorý spútaný sedel na zemi
Zdielať na

Policajt na ulici fackoval muža, ktorý spútaný sedel na zemi

ŠAMORÍN / Od policajta dostal takú facku, že si ľahol na zem. Internetom sa šíri šokujúce video. Spútaný chlap na zázname kričí od bolesti a prosí o milosť. Policajný zásah zo Šamorína vyšetruje Úrad Inšpekčnej služby.

Ervín si zavolal záchranku po tom, ako s kamarátom vyfajčil cigaretu, v ktorej bol pervitín, o ktorom vraj netušil. Drogy údajne neberie. Doma mu prišlo zle a zavolal si záchranku.

Ervín tvrdí, že mu nevedeli zmerať tlak ani pichnúť injekciu. Záchranári sa bránia, že bol agresívny. Po pár minútach prišla aj policajná hliadka. K prvému konfliktu malo prísť už v byte. "Oni ma tu vykrúcali, zabíjali ma, kopali, všetko. Tu mi šlo o život," uviedol Ervín.

Chceli ho zobrať sanitkou do nemocnice, čo ale odmietal. Vraj zo strachu. Tvrdí, že ho hliadka zobrala za sanitku, kde ho jeden bil hlava nehlava. "Spútal ma, potiahli ma tu za sanitku zozadu. Kopali, dusili ma, za hrtan ma držali a bili ma tu na zemi," opísal.

Ervín nakoniec zašiel k lekárovi. V lekárskej správe sa píše, že dostal údery, kopy do hrudníka a má viacpočetné povrchové hematómy. Najviac ho bolia rebrá. "Povedali, že mám pomliaždeniny po celom tele, že si mám dávať studené obklady," priblížil.

Dodal, že v Trnave podal trestné oznámenie. "Vyšetrovateľ ÚIS začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin zneužitia verejného činiteľa. Momentálne prebiehajú procesné úkony," informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa ÚIS.

"Strašnú traumu mám z toho a idem k psychiatrovi, lebo som prežil to, čo som ešte za 40 rokov neprežil," uviedol Ervín. Na ťahu je teraz vyšetrovateľ, ktorý všetkých aktérov vypočuje. Policajt z videa mimo služby postavený nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy