Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Fľaše alkoholu skryl do kočíka. Krádež mužovi nevyšla tak, ako si predstavoval
Zdielať na

Fľaše alkoholu skryl do kočíka. Krádež mužovi nevyšla tak, ako si predstavoval

RUŽOMBEROK / Kuriózny prípad krádeže riešili ružomberskí mestskí policajti. Ukradol fľase alkoholu a vyviezol ich z predajne v detskom kočíku. Krádež mu však nevyšla podľa jeho predstáv.

​Muž, ktorý tlačil kočík s dieťaťom, pôsobil ako bežný zákazník. Pozornosť predavačiek vzbudil, až keď rozbil fľašu s alkoholom. Keďže nemal potrebnú hotovosť na jej zaplatenie, dohodol sa s obsluhou predajne, že podlžnosť príde vyplatiť neskôr. Predavačky si priamo z jeho občianskeho preukazu odpísali osobné údaje, muž im nadiktoval aj telefónne číslo. Až keď odišiel, zistili, že všetko bolo inak.

Páchateľ sa nevedomky stotožnil sám

"Keď si spätne chceli prehrať záznam, ako došlo k rozbitiu fľaše, zistili, že muž stihol dať do kočíka dve fľaše alkoholu. Keď sa tam pokúšal ukryť tretiu, rozbil ju," ozrejmil Roman Jankovič, MsP Ružomberok. Predavačky následne kontaktovali mestských policajtov, ktorí s týmto kurióznym prípadom veľa práce nemali. Páchateľ sa totiž nevedomky stotožnil sám.

"Poverený príslušník mestskej polície muža kontaktoval a overil si jeho totožnosť v evidencii priestupkov. Keďže v minulosti nebol riešený za obdobný skutok, bol riešený v blokovom konaní," vysvetlil Jankovič.

Vedenie predajne uvedenú udalosť komentovať nechcelo. Mestským policajtom sú však vďační za pomoc nielen v tomto, ale aj v ďalších podobných prípadoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy