Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jednou bodnou ranou zabila svojho druha: 26-ročnej žene hrozí doživotie
Zdielať na

Jednou bodnou ranou zabila svojho druha: 26-ročnej žene hrozí doživotie

KOŠICE / Až doživotný trest hrozí len 26-ročnej Alžbete, ktorá bodla svojho o 14 rokov staršieho druha, s ktorým žila. Prokurátor spis uzavrel, a tak súd musel o jej zadržaní vo väzbe rozhodnúť opäť.

​Telo 40-ročného muža našli miestni v jednom z bytov. Aj napriek rýchlej pomoci od obyvateľov zraneniam podľahol na mieste. Policajti ihneď po skutku zadržali 26-ročnú družku. K vražde došlo ešte v októbri po tom, ako sa pohádali. Žena chytila nôž a Marekovi zasadila jedinú ranu do hrudníka. Tá zasiahla srdce. Podľa miestnych sa v byte často hádali a zvykli aj popíjať.

K vražde sa priznala

"Boli opití, bili sa, ale ten pán bol ešte dobrý, aj keď pil," povedala obyvateľka Luníka 9 k prípadu. Žena sa pri vypočúvaní k vražde priznala, ihneď ju aj obvinili a vzali do väzby, aby neušla. Prokuratúra spis uzavrela a odstúpila ho súdu, ten rozhodoval o tom, či obžalovanú ponechá vo väzbe alebo ju prepustí na slobodu.

"Mestský súd Košice ponechal obvinenú Alžbetu H. vo väzbe, pretože dôvody tzv. Útekovej väzby, to je, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa vyhla trestnému stíhaniu alebo trestu, naďalej trvajú," ozrejmila hovorkyňa Košických súdov Anna Pančúrová. Súd väzbu obvinenej dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil.

Sťažnosť voči rozhodnutiu nepodali

"Prokurátor ani obvinená sťažnosť voči tomuto rozhodnutiu nepodali, takže je právoplatné," dodala hovorkyňa. 26-ročnej Alžbete v prípade dokázania viny hrozí až doživotný trest za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy