Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Čelná zrážka dvoch áut: Matka, ktorá v aute viezla aj batoľa, zraneniam podľahla
Zdielať na

Čelná zrážka dvoch áut: Matka, ktorá v aute viezla aj batoľa, zraneniam podľahla

TRNAVA / Pri Trnave sa čelne zrazili dve osobné autá. V nemocnici skončili traja ľudia a iba mesačné bábätko. Na mieste zasahoval aj vrtuľník.

Nehoda sa stala na ceste medzi Trnavou a obcou Ružindol. Podľa prvotných informácií mal 30-ročný vodič na červenom BMW prejsť do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim Nissanom. V ňom sa viezla 34-ročná mladá žena, jej iba mesačné dieťa a 66-ročná babka. Vodička zrážke nedokázala zabrániť. Pri nehode sa jeden z vodičov ťažšie zranil. Na mieste preto musel pristávať aj záchranársky vrtuľník.

Náraz bol taký silný, že kusy z áut boli rozmetané niekoľko metrov od zrážky. BMW odhodilo mimo cesty, kde sa pretočilo na bok. Jeho 30-ročný vodič nebol zrejme pripútaný. Náraz ho totiž vyhodil zo sedadla. Ženy aj bábätko, ktoré bolo podľa svedkov pripútané vo vajíčku, zostali zranené v aute. Na pomoc im utekali okoloidúci vodiči ako aj ľudia z neďalekej chaty a volali záchranné zložky. 

"Na miesto sme vyslali vrtuľníkovú záchrannú službu a tri pozemné ambulancie. Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Trnave 34-ročnú a 66-ročnú ženu s viacerými zraneniami," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. V nemocnici skončilo aj bábätko. To sa našťastie nezranilo. Aj napriek enormnej snahe lekárskeho tímu sa jeho ťažko zranenej mame už bohužiaľ nedalo pomôcť. 

Patrikovi, ktorý bol na rozbitom čelnom skle, pomohli hasiči a po vyslobodení ho odovzdali do rúk záchranárom. "Posádka leteckých záchranárov si po pristátí prevzala do svojej starostlivosti 30-ročného vodiča, ktorý utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Lekár leteckých záchranárov mu doplnil liečbu a po preložení na palubu bol v kritickom stave v umelom spánku letecky transportovaný do univerzitnej nemocnice v Ružinove," priblížila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE. "Utrpel veľmi vážne poranenia hlavy a hrudníka. Je vo veľmi kritickom stave a naši lekári robia všetko pre jeho záchranu," doplnila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Cesta bola počas dokumentovania nehody z oboch strán uzavretá. Dopravu policajti odkláňali cez okolité obce. Nepojazdné autá odtiahli pracovníci odťahových služieb. "Ani jeden z vodičov nebol schopný vykonať dychovú skúšku. To, či mohol byť niektorý pod vplyvom alkoholu, budú preto zisťovať z odobratých vzoriek krvi," uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Na mieste sa povrávalo, že Patrik išiel týmto úsekom prirýchlo. Podľa informácií TV JOJ mal chodiť aj na rýchlostné preteky. Či sa práve rýchlosť podpísala pod túto tragickú nehodu, policajti vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy