Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Obrovské nešťastie na trati. Zrazil sa vlak s taxíkom
Zdielať na

FOTO: Obrovské nešťastie na trati. Zrazil sa vlak s taxíkom

PITELOVÁ / Starší manželský pár tragicky zahynul v Pitelovej pri Žiari nad Hronom. Manželia cestovali domov. Sedeli v taxíku, ktorý vošiel na železničné priecestie a zachytil ho vlak. Na priecestí zabezpečenom svetelnou signalizáciou neboli závory.

​Bola to silná rana. Zrážku vlaku s taxíkom počuli aj ľudia v dolnej časti Pitelovej. Okrem 48-ročnej vodičky sedel v taxíku starší manželský pár. Podľa svedkov išlo o miestnych obyvateľov a údajne sa vracali domov. "Mali sme nahlásenú zrážku vlaku s osobným motorovým vozidlom, kde boli tri zakliesnené osoby," informoval Ondrej Čižnár, HaZZ Žiar nad Hronom.

Auto po náraze tlačil vlak pred sebou desiatky metrov. Manželia sediaci na zadných sedadlách, žiaľ, náraz neprežili. "72-ročná žena a 72-ročný muž, žiaľ, utrpeli zranenia nezlučiteľné zo životom," uviedla Petra Klimešová hovorkyňa OS ZZS.

K dopravnej nehode letel aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. "Lekár leteckých záchranárov bol k miestu nehody vysadený lanovou technikou. Do svojej starostlivosti si prevzal 48-ročnúvodičku, ktorá utrpela vážne poranenia viacerých častí tela," priblížila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad.

Taxikárku v umelom spánku previezli do banskobystrickej nemocnice. Vo vlaku sa nikto nezranil. "V súvislosti s touto tragickou nehodou bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," informovala Petra Kováčiková hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Policajti, ktorí okolnosti nehody vyšetrujú, budú zisťovať aj to či fungovala svetelná signalizácia. Na priechode závory nie sú.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy