Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajná akcia v objekte ministerstva vnútra v Žiline
Zdielať na

Policajná akcia v objekte ministerstva vnútra v Žiline

ŽILINA / Štyria zadržaní policajti v Žiline, a to pre podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a z korupcie. V utorok (26. 3.) od rána v budove ministerstva vnútra zasahovali policajti. Robili prehliadky kancelárií služobných ale aj súkromných áut.

​V priestore okrem NAKA sídli aj Krajské družstvo cestného dozoru. Na tomto oddelení mali zadržať viacerých policajtov, a to pre podozrenie z dvoch trestných činov. "Zo zneužitia právomoci verejného činiteľa v súvislosti s dopravnými kontrolami," informoval Dušan Chlapík, obhajca jedného zo zadržaných. Na otázku, či to má súvis s korupciu odpovedal: "Dá sa to predpokladať, ale zatiaľ nevieme, neboli ani obvinení."

Policajti prehľadávali kancelárie služobné aj súkromné autá zadržaných. "Môžeme potvrdiť, že dnes v skorých ranných hodinách došlo v objekte Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v Žiline k zadržaniu štyroch príslušníkov Policajného zboru," uviedol Matej Neumann, hovorca Ministerstva vnútra SR.

Obhajcu sme sa pýtali aj na to, či ide o policajtov, ktorí sú dlho vo výkone služby. "Neviem to špecifikovať, ale nejde o nováčkov. Tak by som povedal," odpovedal Chlapík. "Z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie," uzavrel Neumann.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy