Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zvrat v prípade kanadského profesora: Mal obťažovať Slovenky, tie si vraj obvinenie vymysleli
Zdielať na

Zvrat v prípade kanadského profesora: Mal obťažovať Slovenky, tie si vraj obvinenie vymysleli

PREŠOV / Pojednávanie s kanadským profesorom, ktorý skúmal na Slovensku okrem iného aj prostitúciu v rómskych osadách, pokračovalo na prešovskom súde. Pre obvinenie z obťažovania skončil za mrežami. Z dievčat sú už dospelé ženy a vypovedali o tom, prečo si obvinenie vymysleli. Vraj sa báli, že skončia v base.

Žena sa rozrozprávala pred kamerou TV JOJ. Svoje slová zopakovala aj pred súdom. U profesora sa kúpali vraj iba preto, že doma nemajú tečúcu a teplú vodu. Pred súdom popreli aj výpovede, ktoré odzneli nielen pred vyšetrovateľom, ale aj na súde. "Júlia, vy ste to hovorili a uviedli ste aj, kde sa vás dotýkal. Malo ísť o obchytkávanie od brucha hore, potom masírovanie," povedala prokurátorka. 

Kanadský profesor je stíhaný na slobode

Potom, čo sa obžalovaný profesor spýtal Júlie či spolu niekedy mali sex, jej odpoveď bola záporná. "Nie nemali ste," povedala. Rovnako reagovala aj na otázku predsedu senátu či je jej výpoveď, ktorú uviedla pred súdom, pravdivá. "Nie, nie je," znela jej odpoveď. "Trvalo to tri hodiny, napokon svedkyne potvrdili, že si celú záležitosť voči môjmu klientovi vymysleli," informoval obhajca kanadského profesora Patrik Benčík.

"Oni mi povedali, že keď nepoviem, pôjdem do basy. Zo strachu som toto povedala," priznala údajná obeť. Kanadský antropológ už sám netrpezlivo čaká kedy sa jeho prípad uzavrie. Stíhaný je na slobode, no stále má obmedzenie. Napríklad zákaz vycestovať zo Slovenska. "Rodina sa stále pýta, kedy sa mi už podarí vycestovať, ale nemôžem," uzavrel obžalovaný profesor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy