Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chcel brániť ženu, skončil v kóme. Útočník hodil muža na betón
Zdielať na

Chcel brániť ženu, skončil v kóme. Útočník hodil muža na betón

RIMAVSKÁ SOBOTA / 29-ročný Gabriel takmer prišiel na vlaňajšom gemerskom jarmoku o život. Potom, čo ho agresívny muž zhodil na betón, vážne si zranil hlavu a niekoľko dní bol v kóme. Polícia útočníka obvinila a hoci bol v podmienke, stíhali ho na slobode. Do väzby ho zobrali až po vyše mesiaci, kde je doteraz. Prípad je už na súde.

​Gabriel si na ulici všimol muža, ktorý sa agresívne správal k mladej žene. Hoci dvojicu nepoznal, nedokázal prejsť okolo nich bez povšimnutia. "Do konfliktu som sa zapojil, pretože tam bola žena a ženy treba chrániť. To bolo prvé, čo vo mne rezonovalo. Ťahal ju za vlasy," vysvetlil poškodený. 

Gabrielovi museli odstrániť časť lebečnej kosti

Muži sa vraj potom vzájomne postrkovali, čo je vidieť aj na zázname z kamery. Obžalovaný ho mal nakoniec prehodiť cez seba a hodiť na zem. "Útočník tvrdí, že môj syn napadol jeho. To je ich stratégia. Všetci svedkovia potvrdili, že on bol útočník," povedal otec napadnutého Gabriela. Faktom ale je, že Gabriel pri páde na betón utrpel mimoriadne vážne zranenie hlavy. Praskla mu lebka a krvácal do mozgu.

Museli ho okamžite previezť do banskobystrickej nemocnice. Za sebou má už dve operácie. Musel sa znovu učiť chodiť aj rozprávať. "Chôdza bola najhoršia. Reč a rozprávanie išlo tak pomaly, myslel som dobre, ale nevedel som sa vykoktať a nevedel som poriadne rozprávať," dodal Gabriel. Jeho otec popisoval hrôzy, ktoré prežívali, keď bol ich syn 12 dní v kóme. "Neprajem to nikomu, ani poslednému nepriateľovi, naozaj. Synovi odstránili asi jednu tretinu lebečnej kosti," dodal. 

Obžalovaný sa neospravedlnil

Z najhoršieho je už síce vonku, aké budú ale trvalé následky, nevedel povedať ani znalec. Obžalovaný počas pojednávaní pôsobil arogantne. Podľa slov otca poškodeného sa obžalovaný neospravedlnil. Na dvoch pojednávaniach vypovedal nielen poškodený a obžalovaný, ale aj jeho bývalá priateľka, niekoľko svedkov, znalec či policajti, ktorý v tú noc na mieste zasahoval. Čítali sa aj listinné dôkazy. Už budúci týždeň by mal sudca vyhlásiť rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy