Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hrozilo jej doživotie: Súd rozhodol o týranej žene, ktorá zabila svojho muža
Zdielať na

Hrozilo jej doživotie: Súd rozhodol o týranej žene, ktorá zabila svojho muža

TRENČÍN / Najskôr spolu popíjali, potom sa začali hádať a nakoniec žena bodla svojho muža. Ten zraneniam podľahol. Stalo sa to vlani koncom januára v Novej Dubnici. Žene hrozilo 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. Nakoniec obišla s oveľa miernejším trestom.

​"Žena mala nožíkom trikrát pichnúť svojho manžela a v dôsledku jedného bodnutia manžel vykrvácal a zomrel," priblížil prokurátor. Senát Okresného súdu v Trenčíne pred niekoľkými mesiacmi obžalovanej vymeral osem rokov za mrežami. Svoj verdikt dnes potvrdil. "Poprela, že by ho chcela usmrtiť, oľutovala to," uviedla predsedníčka senátu Okresného súdu v Trenčíne. Všetko sa odohralo koncom januára minulého roka v byte v Novej Dubnici. S mužom najskôr popíjala, potom sa začali hádať. Neskôr na ňu fyzicky zaútočil. Žena tvrdí, že sa bála o život a preto vzala do ruky nôž.

Z doživotia na 8 rokov za mrežami

"Bránila sa a intenzitu obrany nevedela odhadnúť," povedal Svetozár Droba, súdny znalec - psychiater. Podľa predsedníčky senátu konala obvinená v silnom rozrušení a v strachu. "Privolať smrť poškodenému nebolo úmyselné," vyjadril sa obhajca obžalovanej Ján Kanaba. Muž ale útok ženy neprežil. Okresný súd v Trenčíne ju pred pár mesiacmi poslal za mreže na osem rokov. Krajský súd ale vrátil vec na opätovné prejednanie.

"Dal zistiť či sa obžalovanej nedá dať doživotie, to sa ale nepreukázalo," potvrdil prokurátor. "Nie je dôvod, aby súd uvažoval o takomto treste," povedala predsedníčka senátu. Senát teda trvá na tom, že osem rokov za mrežami je postačujúcich. Muž ženu totiž bil aj v minulosti. "To, čo sa udialo, kopírovalo skutočnosti z roku 2017. Žena bola zbitá a napadnutá železnou tyčou. Skončila v bezvedomí," dodal obhajca Kanaba. 

Prokurátor s verdiktom spokojný nebol a preto sa odvolal. "8-ročný trest považujem za nedostatočný," dodal. Vo veci tak bude rozhodovať krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy