Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kanadský profesor, ktorý zneužíval dievčatá zo Slovenska, opäť pred súdom
Zdielať na

Kanadský profesor, ktorý zneužíval dievčatá zo Slovenska, opäť pred súdom

PREŠOV / Na Slovensko prišiel robiť antropologický výskum - okrem iného o prostitúcii v rómskych osadách. Nakoniec ale sám skončil za mrežami. Kanadského profesora už v minulosti odsúdili na sedem rokov väzenia za sexuálne zneužívanie a výrobu detskej pornografie. V pondelok 2. októbra sa pred súd postavil opäť. Ide o prípad sexuálneho násilia, ktorého sa mal dopustiť na maloletej osobe. Viac sa dozviete vo videu.

​Sexuálne zneužívanie či mravné ohrozovanie mládeže - z týchto skutkov uznal trestný súd kanadského antropológa za vinného a uložil mu trest 7 rokov. Prokuratúra ho obžalovala za to, že mal maloleté dievčatá z rómskych osád vlákať do svojho domu pod zámienkou finančnej odmeny a tam ich mal aj sexuálne obťažovať a fotiť si ich nahé.

​Antropológ po celý čas tvrdil, že je nevinný. Uvádzal, že políciou nájdené fotografie súvisia s výskumom detskej prostitúcie, sexuálnej patológie, incestu a skorého pohlavného života detí v osadách. V pondelok sa pred súd postavil v ďalšom prípade sexuálneho násilia. Tá, ktorá ale vtedy proti nemu vypovedala, sa pred našou kamerou rozhovorila, že si všetko vymyslela. "Mala som strach. Bála som sa, tak som to povedala," odpovedala údajná obeť Júlia na otázku, prečo tak vypovedala. 

​Pojednávanie bolo v prípade odročené na 13. decembra. Svedkyňa, ktorá pôvodne svedčila proti obžalovanému profesorovi, sa mu plánuje najbližšie ospravedlniť.

Ako svedkyňa v pondelok vypovedala aj Irenka, ktorej sa Júlia v detskom domove zverila, že to, ako to opísala pred policajtmi, nebola pravda. Irena v pondelok priznala, že aj ona sa občas u profesora doma kúpala. Vraj to ale bolo preto, že doma nemali tečúcu a teplú vodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy