Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe
Zdielať na

Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Obvinený Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Mestský súd Bratislava I o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol na pondelkovom (2.10.) neverejnom zasadnutí. TASR to potvrdil obhajca obvineného Michal Ellinger. Súd rozhodoval o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama Puškára podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom.

Obhajoba Adama Puškára podala proti väzobnému rozhodnutiu súdu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Bratislave. Obvinený sa nachádza v takzvanej útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Obhajca Adama Puškára už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

​Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy