Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kanadský profesor má na krku ďalšiu obžalobu zo sexuálneho obťažovania dievčat z východného Slovenska
Zdielať na

Kanadský profesor má na krku ďalšiu obžalobu zo sexuálneho obťažovania dievčat z východného Slovenska

PREŠOV / Kanadský profesor obžalovaný zo sexuálnych trestných činov má na krku ďalšiu obžalobu. Profesora obžalovali z ďalších trestných činov so sexuálnym motívom. Obeťami majú byť tentoraz dve dievčatá.

Obžalobu zo zločinu sexuálneho násilia, znásilnenia a obmedzovania osobnej slobody má na stole prešovský okresný súd. Obeťami kanadského profesora majú byť dve, ešte neplnoleté dievčatá. Podľa obžaloby ich mal vylákať opakovane do jeho rodinného domu vo Veľkom Šariši, kde mal od dievčat požadovať rôzne sexuálne praktiky. "Povedal jej, aby si ľahla na posteľ, vyzliekol jej tričko, podprsenku, nohavice aj gaťky a tak ako ostala celá nahá ju za účelom svojho sexuálneho uspokojenia chytal, obchytkával," prečítal prokurátor z obžaloby. 

"Žiadne dôkazy tú obžalobu nepotvrdzujú. Môj názor je, že tá obžaloba nebola podaná dôvodne," oponuje Daniel Lipšic, obhajca obžalovaného. V čase skutkov, z ktorých je kanadský profesor obžalovaný, nemali dievčatá ešte ani 15 rokov. Jedna z nich je v reedukačnom zariadení. Druhá odtiaľ pred časom odišla. "S maloletou vykonal súlož, napriek tomu, že vedel, že nedovŕšila 15 rokov," prečítal ďalej prokurátor. "Objektívne veci sú v rozpore s obžalobou, napríklad že mali byť uzamknuté," povedal Daniel Lipšic. 

Pred súdom v piatok vypovedala aj sociálna pracovníčka, ktorá pracovala s oboma dievčatami. Potvrdila, že jej sami spontánne hovorili o tom, čo mali zažiť v dome obžalovaného profesora. Zároveň však dodala, že majú aj sklony k istému prikrášľovaniu či zveličovaniu. "Dokonca aj samotná znalkyňa konštatuje zníženú vierohodnosť dvoch svedkýň, poškodených," dodal obhajca obžalovaného.

Obvinený profesor ostáva zatiaľ stále vo väzbe. Je to ale v súvislosti ešte s predchádzajúcim prípadom, z ktorého je obvinený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy