Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Majiteľovi sa vrátilo ukradnuté auto. Zlodejom bol hľadaný drogový díler
Zdielať na

Majiteľovi sa vrátilo ukradnuté auto. Zlodejom bol hľadaný drogový díler

ČERENČANY / Pred políciou sa ukrýval niekoľko mesiacov, ale jeho kariéra drogového dílera sa skončila. Už v septembri mal nastúpiť do väzenia. To ale nie je všetko. Policajti v garáži pri dome našli ukradnuté Audi.

​Policajtom sa podarilo zistiť, že hľadaný Lukáš sa zdržiava v jednom z rodinných domov v obci Čerenčany. Do vnútra vtrhli banskobystrickí kukláči, ktorý ho zadržali. Podľa nášho zdroja chcel ujsť, no okolie celého domu obkľúčili policajti. Ešte v septembri minulého roku vydal na neho banskobystrický krajský súd príkaz na dodanie do výkonu trestu pre zločin drogovej trestnej činnosti.

"Taktiež bol na túto osobu vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu aj OS BB za zločin krádež," informovala Petra Kovačiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Páchateľa (42) ihneď po zadržaní eskortovali do väzenia. Policajti však na mieste zostali ešte niekoľko hodín. Nasledovala domová prehliadka. "Bola vykonaná aj domová prehliadka, počas ktorej bolo nájdené aj vozidlo AUDI Q7," dodala Kovačiková. 

Autu chýbali gumy

Luxusné SUV bolo ukradnuté vo zvolenskom okrese. Neznámy páchateľ na ňom odišiel v noci z nedele 10. marca na pondelok 11. marca spred rodinného domu. Najskôr ukradol kľúče. Majiteľ odcudzeného vozidla neveril vlastným ušiam, keď mu zavolali policajti. "Chceli by sme poďakovať polícii hlavne. Lebo priznám sa, že sme veľmi neverili, že sa to podarí. Už sme sa s autom lúčili. Myslím si, že s každej strany to bolo perfektne zvládnuté," poďakoval polícii majiteľ ukradnutého auta. 

Na aute, ktoré kúpili iba v novembri, síce chýbali gumy, no majiteľ zavtipkoval, že vždy lepšie, ako keby to bolo naopak. "Aj sme to odľahčili, že nám sa našlo auto a hľadáme kolesá, ale sú ľudia, ktorým sa nájdu len kolesá. Takže myslím si, že klobúk dole pred prácou polície," poznamenal majiteľ auta. "Na prípade pracovali krajskí kriminalisti z Banskej Bystrice v spolupráci s kolegami z okresu Zvolen a Rimavská Sobota," povedala Kovačiková. V prípade krádeže auta zatiaľ nikomu obvinenie nevzniesli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy