Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia v Jasnej: Po zrážke s lyžiarkou zomrelo dieťa
Zdielať na

Tragédia v Jasnej: Po zrážke s lyžiarkou zomrelo dieťa

JASNÁ / Zrážka medzi lyžiarkou a dieťaťom sa odohrala priamo na lyžiarskej trati. Dieťa po zrážke zomrelo, stav 39-ročnej lyžiarky zatiaľ známy nie je, zranenia si vyžiadali prevoz do nemocnice. Podľa najnovších informácií mal byť obeťou iba 9-ročný chlapec z Poľska. Bol na výlete s rodinou.

Tiesňové volanie na linku horskej záchrannej služby prišlo krátko pred 10.00 h dopoludnia. Podľa prvotnej informácie mala byť po zrážke dvoch lyžiarov vážnejšie zranená 39-ročná Slovenka. Druhým účastníkom kolízie bol 9-ročný chlapec z Poľska. Ten trávil v Nízkych Tatrách dovolenku s rodičmi a starými rodičmi. Práve oni mali na vlastné oči vidieť, ako k nešťastiu došlo.

"Podľa očitých svedkov chlapec narazil zo zadnej časti do pani. V tom momente komunikoval so svojimi rodinnými príslušníkmi," informoval Jakub Filipko, zástupca náčelníka HZS Nízke Tatry. Chlapcov stav sa však do niekoľkých minút natoľko zhoršil, že ho museli záchranári oživovať priamo na svahu. "O pani sa starala druhá skupina záchranárov, ktorá mala poranenie v oblasti driekovej chrbtice a bedra. Počas toho ako zistili, že nebude možné nasadenie leteckej techniky, začali s transportom chlapčeka smerom na Lúčky," dodal.

Boj o chlapcov život už nezvládali

V resuscitácii pokračoval privolaný lekár. "Na miesto sme vyslali ambulanciu RLP a RZP. Napriek snahe záchranárov, maloletý lyžiar zraneniam podľahol, do nemocnice posádka transportovala 39-ročnú ženu so zranením chrbtice," priblížila hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Okolností tohto mimoriadne tragického prípadu už preveruje polícia. "Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné úkony," uzavrela hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy