Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Díler vyskočil z okna dámskych toaliet aj s putami. Policajtov už potrestali
Zdielať na

Díler vyskočil z okna dámskych toaliet aj s putami. Policajtov už potrestali

TRNAVA / Obrovský rozruch na Trnavskom súde. Pred sudcu sa mal postaviť drogový recidivista, no ten policajtom ušiel z budovy súdu cez okno. Namiesto väzby si tak niekoľko hodín užíval slobodu. Policajtov, ktorým ušiel díler, potrestali.

​Drogového recidivistu chytili so 600 dávkami pervitínu. Hliadka ho po strávenej noci v cele doviezla na súd, kde mal sudca rozhodovať o jeho väzbe. Pred tým, ako mal vstúpiť do pojednávacej miestnosti a vypovedať, vypýtal sa na malú potrebu. Problém bol v tom, že miestnosť poriadne neskontrolovali. Obvinený dlho nevychádzal, a keď otvorili dvere, nenašli ho tam. Vyskočil z okna z dámskych toaliet aj s putami na rukách.

Díler bol na úteku niekoľko hodín

"Bola nariadená kontrola a ja si počkám na jej výsledky či došlo k zanedbaniu služobných povinností," vyhlásil bývalý minister vnútra Roman Mikulec. Díler si to namieril rovno na vlakovú stanicu. Na úteku bol hodiny. Desiatky policajtov bolo na nohách a našli ho až v Pezinku. Dokonca hliadkam utekal pred nosom a chytili ho až v záhrade rodinného domu.

Policajná kontrola odhalila viacero pochybení. "Zo strany dvoch policajtov pohotovostnej motorizovanej jednotky došlo k porušeniu interných predpisov v súvislosti s vykonávaním eskorty osoby. Nadriadení im uložil disciplinárne opatrenie v zmysle zákona," ozrejmila Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy