Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri obci Ďurkov našli telo trojročného chlapca bez známok života
Zdielať na

Pri obci Ďurkov našli telo trojročného chlapca bez známok života

ĎURKOV / Veľká pátracia akcia na východnom Slovensku sa skončila tragicky. Po nezvestnom 3-ročnom Jarkovi pátrali tri dni. V piatok 8. marca ho objavili na neďalekom poli, žiaľ mŕtveho.

Pani Simona išla spoločne aj s tromi deťmi do lesa na drevo, keď sa vrátili domov deti sa najedli a podľa nich sa išli opäť hrať do lesa. Naspäť však prišli už len dvaja a bez Jarka. Justin (5) a 4-ročný Erik utekali naspäť do domu a povedali, že Jarko zmizol. "Naposledy ho videli, ako sa hrá, ja som ho videla a potom chlapca niet," uviedla Simona, matka chlapca.

Telo Jarka sa podľa informácií TV JOJ našlo kilometer od obce bez známok života. Medzi obcami Svinica a Ďurkov ho spozoroval pilot malého lietadla. "Videl iba nejakého človeka a že mal masku," povedala miestna obyvateľka. 

Prehľadali aj les

Miestni ihneď zalarmovali všetky záchranné zložky a všetci sa dali ihneď do pátrania. Vo vzduchu bol dokonca aj vrtuľník ministerstva vnútra. Chlapčeka naposledy videli neďaleko osady v lese. Našli ho však na poli medzi obcami. "Po troch dňoch pátrania sa maloletú osobu podarilo nájsť, žiaľ bez známok života," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Prehľadávali blízky les, ale aj močiar, ktorý je poblízku. "Tieto psy sa riadia pachom, ktorý sa šíri v podstate voľne lesom a lúkami, takže uvidíme čo nám tí psy ukážu, na to sú trénovaní, takže sa spoliehame na nich," opísal Zdeno Fedor, garant Horskej záchrannej služby. "Neskôr večer po zotmení sme nasadili do akcie aj drony s termovíziou, pátranie s týmito strojmi bolo žiaľ neúspešné," dodal Juraj Pulščák z Dobrovoľnej civilnej ochrany Košického kraja. 

Cudzie zavinenie nevylúčili

"Pri obhliadke som zistil, že telo nebolo zranené vplyvom cudzej osoby, na druhej strane treba povedať, že je zarážajúce, že od miesta bydliska sa nachádza asi 1500 metrov čo pre 3-očne dieťa je skutočne výkon," ozrejmil Otto Mižík, obhliadajúci lekár.

Chlapček mal pravdepodobne vysilený zamrznúť pričom ostal ležať na mieste. Obhliadajúci lekár však cudzie zavinenie nevylúčil a nariadil pitvu. Miestni sú však od začiatku presvedčení, že chlapčeka niekto uniesol. "Ja neviem čo povedať, ja som šokovaná, jak on mohol odtiaľ prísť až sem, dakto ho musel zobrať, priniesť ho, ja neviem," dodala Simona, matka chlapčeka. Na miesto prišli aj kriminalisti, ktorí budú prešetrovať presnú príčinu smrti. Začali už aj trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy