Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prevrátil sa kamión plný krmiva pre dobytok
Zdielať na

Prevrátil sa kamión plný krmiva pre dobytok

STROPKOV / Na medzinárodnej trase smerujúcej do Poľska v stredu 6. marca havaroval kamión plne naložený krmivom pre dobytok. Vodič tvrdí, že sa snažil vyhnúť zrážke s protiidúcim kamiónom a tak strhol riadenie. Náklad museli na dvakrát prekladať.

​Stalo sa to na hlavnej medzinárodnej trase. Vodič kamióna vezúci krmivo pre dobytok mal namierené z Maďarska do slovenského Stropkova. Tam už ale nedošiel. Medzi dedinami vo svidníckom okrese sa chcel vyhnúť protiidúcemu kamiónu. Vodič po nehode tvrdil, že ten čo šiel v protismere znenazdajky strhol riadenie akoby sa chcel niečomu vyhnúť.

Vodičovi niekoľkotonového kolesu sa manéver vyhnúť sa zrážke vypomstil. Strhol riadenie a skončil v rigole mimo cesty. Ťahač aj s návesom sa prevrátili nabok. Časť nákladu sa vysypala a niekoľkotonový ťahač s návesom ostal bez možnosti vrátiť sa na cestu. Predtým ako ho z rigolu vytiahli museli najprv bagrom náklad preložiť.

Medzinárodná trasa je aj v neskorých večerných hodinách pre tranzitnú dopravu rušnou cestou a tak aj krátka uzávierka cesty spôsobila aj viac ako kilometrovú kolónu. Náklad museli preložiť na dvakrát. Raz z prevráteného kamióna a keď sa ho podarilo dostať na kolesá tak ho vrátili späť. Viac sa dozviete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy