Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Kukláči, kriminalisti aj chemické laboratória: Pri policajnej razii zadržali lekára
Zdielať na

Kukláči, kriminalisti aj chemické laboratória: Pri policajnej razii zadržali lekára

SNINA / Lekára z interného oddelenia v Snine zobrali kukláči priamo zo služby. Prípad podľa informácií televízie JOJ súvisí s drogami. Polícia prehľadala lekárske izby v nemocnici, oddelenie či byt zadržaného lekára. Na prípad uvalili v pondelok (4. 3.) informačné embargo. V utorok zverejnili, že začali trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok. Viac informácií nemá ani sninská nemocnica.

Kukláči, kriminalisti aj chemické laboratória - takto to v pondelok (4. 3.) vyzeralo na jednom zo sídlisk v Snine. Policajný zásah prebehol v skorých ranných hodinách aj priamo v sninskej nemocnici na internom oddelení. Podľa konateľa nemocnice mal lekár v tom čase službu, z ktorej už odchádzal v sprievode policajtov s putami na rukách. "Ja som im len dal podpis, že môžu skontrolovať opiáty a môžu skontrolovať interné oddelenie. Pána doktora zaistili, zobrali," informoval Andrej Kulan, konateľ nemocnice v Snine.

Vedenie nemocnice bližšie informácie k prípadu nemá, polícii poskytlo pri vyšetrovaní maximálnu súčinnosť. "Na riaditeľstvo nebolo ohľadom pána doktora nič hlásené, že je trestne stíhaný. Nemocnica o tom nič nevie, lebo polícia nám nič nehlásila," uviedol Kulan. Po nemocnici nasledovali domové prehliadky v byte lekára aj v garáži. Kriminalisti z bytu vynášali rôzne chemikálie a prípravky, ktoré by podľa informácií TV JOJ mali súvisieť s drogovou trestnou činnosťou. Na miesto dorazili aj chemické laboratóriá. Dôvodom bola bezpečnosť pri vykonávaní domových prehliadok.

Obyvatelia bytovky hovoria, že z bytu lekára viackrát cítili zápach podobný lepidlu. To, že môže ísť o drogy, bolo podľa ich vlastných slov verejným tajomstvom. Všetci o tom vedeli, no nik s tým nič doteraz nerobil. Mali však strach, povedať to pred kamerou. "K uvedenému prípadu momentálne nie je možné poskytnúť žiadne informácie, a to z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu vykonávaných procesných úkonov," uzavrela Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy