Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vážna nehoda na diaľnici D1: Silný náraz vymrštil auto do vzduchu
Zdielať na

Vážna nehoda na diaľnici D1: Silný náraz vymrštil auto do vzduchu

DIAĽNICA D1 / Vážna dopravná nehoda sa stala na severnej diaľnici D1 za tunelom Branisko. Osobné auto po niekoľkých kilometroch jazdy narazilo do stredových zvodidiel. Viezol sa v ňom manželský pár. Na diaľnici museli zasahovať aj leteckí záchranári.

​Stalo sa to priamo na diaľnici. Necelé štyri kilometre od tunela Braniskom smerom na Prešov. Podľa svedkov osobné auto prešlo z pravého jazdného pruhu do ľavého a následne narazilo do stredových panelov. Náraz auto vymrštil do vzduchu a ostalo prevrátené na diaľnici na streche. "Naša jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode osobného motorového vozidla," potvrdil veliteľ zásahu HaZZ Behárovce Róbert Vonk.  

Pre vážne zranenie musel priletieť aj záchranársky vrtuľník

Pomoc záchranárov potrebovali obaja účastníci nehody. Žena na sedadle spolujazdca bola prevezená do nemocnice záchrankou. Stav vodiča bol však natoľko vážny, že operačné stredisko vyslalo na diaľnicu pod Braniskom záchranársky vrtuľník.

"Na základe volania na tiesňovú linku sme k dopravnej nehode vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci a vrtuľníkovú záchrannú službu. 53-ročnú ženu transportovali záchranári s poranením hrudníka do nemocnice v Prešove. 58-ročného muža previezol vrtuľník s úrazom hlavy a brucha do nemocnice v Košiciach," doplnila hovorkyňa operačného strediska záchranárov Petra Klimešová.

"V čase nášho príchodu bola ťažšie zranená osoba v opatere rýchlej záchrannej pomoci," povedal Vonk. Podľa hovorkyne Jany Ligdayovej utrpel vodič vážne zranenia. "Nebol schopný podrobiť sa dychovej skúške. Na zistenie možnej prítomnosti alkoholu mu bola odobratá krv," dodala. Pre nehodu bol jeden smer diaľnice úplne uzavretý. Autá boli odkláňané na starú cestu. Jednou z prvotných verzií bolo aj to, či vodič za volantom nezaspal. "Príčina aj okolnosti nehody sú v štádiu objasňovania," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy