Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muž v centre mesta napádal okoloidúcich zapálenými novinami či päsťami
Zdielať na

Muž v centre mesta napádal okoloidúcich zapálenými novinami či päsťami

PRAHA / Pražská polícia chytila muža, ktorý v centre mesta ohrozoval v parku okoloidúcich. Napádal ich zapálenými novinami, päsťami a dokonca jednu ženu prepadol a snažil sa ju olúpiť.

​Bolo pár minút po 8. hodine ráno, keď v jednom z najnavštevovanejších parkov v Prahe, len pár stoviek metrov od Václavského námestia a Národného múzea, začal štyridsaťtriročný muž napádať okoloidúcich. "Najprv s horiacimi novinami v ruke ohrozoval jedno z okoloidúcich dievčat," priblížil Richard Hrdina, hovorca polície ČR.

Mladé dievča sa nakoniec útočníka zbavilo, ten si ale vyhliadol ďalšiu obeť - tentoraz muža, ktorého napadol päsťami. Nakoniec sa snažil za vlasy stiahnuť k zemi ženu, ktorej sa pokúsil ukradnúť kabelku. Žena sa zachránila len vďaka svedkom, ktorí útočníka zahnali preč. Policajti muža rýchlo vypátrali a zatkli. "Zadržaný cudzinec je podozrivý zo spáchania trestného činu lúpeže a výtržníctva, za čo mu v prípade odsúdenia hrozí až 10-ročný pobyt za mrežami," uviedol Hrdina.

Štyridsaťtriročný muž, česky hovoriaci cudzinec, skončil v putách a nakoniec v psychiatrickej liečebni. Polícia prosí všetkých svedkov alebo napadnutých, aby sa prihlásili na čísle 158. "Kriminalisti by predovšetkým potrebovali vypočuť ženu, ktorú muž ohrozoval novinami, a tiež muža, ktorý dostal ranu päsťou. Samozrejme žiadame aj všetkých ostatných, ktorí majú akékoľvek informácie, aby sa tiež ozvali," uzavrel Hrdina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy