Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Za omočený a podpálený Korán dostala basu. Sheilu rozsudok “vytočil”
Zdielať na

Za omočený a podpálený Korán dostala basu. Sheilu rozsudok “vytočil”

BRATISLAVA / Močila na korán, vyhrážala sa prezidentke a v krčme rozdávala päste hlava-nehlava. Sheila Szmereková ide po stredajšom (21. 2.) verdikte natvrdo do väzenia. Najvyšší súd ju tam poslal pre jej excesy, ktoré obleteli celý internet. Pri odchode zo súdu novinárom ukázala prostredník a neodpustila si slová, ktoré jej pobyt za mrežami môžu predĺžiť.

"Tak ja vám ešte raz ukážem tú knihu a také niečo ako benzín. Čo sa týka Islamu, za tým si stojím a sú to pre mňa parazity, pre mňa sú horší ako svrab," uviedla vtedy vo videu Sheila. Po týchto slovách nakoniec Korán omočila a podpálila. Práve toto jej správanie ju dostalo do poriadnych problémov. Okrem videa s Koránom sa vyhrážala hlave štátu a pobila sa aj v krčme, kde lietali päste či hlavičky. Dokonca na štamgastov vytiahla plynovú pištoľ.

Sheila sa postavila pred senát Najvyššieho súdu SR po tom, ako sa odvolala voči rozsudku ŠTS, ktorý jej vymeral tri roky za mrežami. Senát tak definitívne rozhodoval o jej budúcnosti. Obhajoba žiadala miernejší trest. Podľa znalcov trpí Bludovou poruchou, no ak berie pravidelne lieky, je v poriadku. "Najvyšší súd na dnešnom verejnom zasadnutí zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu v celom rozsahu a sám rozhodol tak, že obžalovanej uložil súhrnný trest odňatia slobody vo výmere troch rokov, na výkon trestu obžalovanú zaradil do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia," informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

Sheila pri odchode zo súdu neudržala nervy na uzde. Z budovy Najvyššieho súdu odchádzala so vztýčeným prostredníkom a rasistickými poznámkami. Policajná hliadka odviezla Sheilu zo súdu rovno do Justičného paláca. Svoj trest si odpyká vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy